2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Április 20. 14:26, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Az Ukrajnába tartó tankokat szállító vonat látszólag engedély nélkül haladt át Ausztrián

Az Ukrajnába tartó tankokat szállító vonat látszólag engedély nélkül haladt át Ausztrián

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője megjegyezte, hogy az uniós országok közötti katonai szállításokhoz nem szükséges engedélyt beszerezni.

Egy Olaszország felől érkező, több tucat Ukrajnába szánt harckocsival megrakott vonat a jelek szerint a szükséges engedélyek nélkül haladt át Ausztrián a múlt hétvégén. Mint a bécsi belügyminisztérium szerdán az APA hírügynökségnek elmondta, "engedélyre van szükség, ha haditechnikai eszközöket szállítanak egy harmadik országba".

A belügyminisztérium ezt követően megerősítette az APA-nak, hogy "a bécsi olasz nagykövetségtől azt az információt kapta, hogy (április 15-én, szombaton) M109 típusú önjáró lövegek szállítására kerül sor Olaszországból Lengyelországba".

Az osztrák belügyminisztérium szóvivője megjegyezte, hogy az uniós államok közötti katonai szállításokhoz nem szükséges engedélyt beszerezni. Hozzátette, hogy a szállítás katonai anyagról szól, amely a vonatkozó törvény értelmében nem engedélyköteles. Bécs ugyanakkor leszögezte, hogy előzetes engedély szükséges, ha a szállítás harmadik országba történik, amelybe Ukrajna is beletartozik.

A La Repubblica szerint 30 darab M109-es tankról van szó, míg a Kleine Zeitung 20 darabról. Olaszországnak mintegy 300 ilyen lánctalpas van a tulajdonában - jelentette a Südtirol News.

A katonai konvoj már akkor feltűnést keltett Olaszországban, amikor pénteken sokan mobiltelefonon rögzítették, amint lassú tempóban áthaladt egy udinei állomáson Ausztria felé.

Luca Ciriani, a parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter a Rai-nak elmondta, hogy a katonai járművek az ukrán erőknek szánt segélycsomag részét képezik, amelyet Mario Draghi volt miniszterelnök kormánya hagyott jóvá.

forrás: teraz.sk

Címkék: ausztria, olaszország, tank

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.