2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Június 03. 21:45, csütörtök | Tech
Forrás: Apple / Counterpoint Research

Az új Apple Watch előállítási ára 136 amerikai dollár

Az új Apple Watch előállítási ára 136 amerikai dollár

Ez persze nem hivatalos adat, egy elemzés alapján számolták ki az összeget.

Persze ugyan az Apple komoly nyereséggel értékesíti a Watch 6 okosórákat, de az ilyen típusú anyagok sosem veszik figyelembe a kutatási, a fejlesztési, a marketing- és egyéb kiadásokat.

A Counterpoint Research munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy mekkora összegből gyárthatták le az Apple Watch 6 típusú okosórákat. Nos, mint kiderült a költség 136 amerikai dollárt tett ki. Ennek az összegnek a jelentős része csupán néhány alkatrész között oszlott meg. A termék legdrágább komponense az Apple 6 SiP, amely magába foglalja a processzort, a grafikus chipet, az 1 gigabájt memóriát, a 32 gigabájt flashmemóriát, valamint a Bluetooth 5.0-, Wi-Fi 4- és GPS-modult. A teljes gyártási költség 24 százaléka esett ennek az egységnek az előállítására.

A készülék vízálló háza és a retinakijelző a gyártási költségek 13-13 százalékáért, míg a beépített szenzorok (beleértve az EKG-t és az SpO2-érzékelőt is) a 12 százalékáért voltak felelősek. A csomagban lévő egyéb anyagok előállítása a kiadások 10 százalékát, az akkumulátor és a vezeték nélküli töltő a 6, az összeszerelés és a tesztelés az 5, az energiamenedzsment és az audiokiegészítők a 3, a szoftverek pedig a kevesebb, mint 1 százalékát emésztették fel.

Az IHS elemzése alapján az új változat gyártási költségei az első generációs Apple Watch modellhez képest jelentős mértékben emelkedtek, azok ugyanis csupán 81,20 amerikai dollárt tettek ki - annak ellenére, hogy a képernyő például némileg drágább is volt. A Counterpoint Research szakértői arra nem tértek ki, hogy a kiadások szempontjából mennyire különbözött egymástól az alumínium, a nemesacél és a titán eszközházak előállítása.

Címkék: apple, kütyü, watch

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.