2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 16. 08:55, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA szerint a labda tervezését a futball öröme és a torna energiája ihlette. Az összes stadion illusztrációja megtalálható a labdán, a tíz rendező város nevével együtt.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) bemutatta a 2024-es németországi Európa-bajnokság hivatalos labdáját. A labda a "Fussballliebe" nevet kapta, ami németül annyit tesz: "Futballszerelem". A labdát szerdán mutatták be a berlini Olimpiai Stadion előtt, ahol jövő július 14-én rendezik a kontinensbajnokság döntőjét.

A labda dizájnját az UEFA szerint a torna futballöröme és energiája ihlette. Mindegyik stadion saját illusztrációt kapott rajta, a tíz rendező város nevével együtt. A Fussballliebe az első olyan labda az Európa-bajnokságokon, amely a mozgását rögzítő technológiával rendelkezik. A mérkőzések során a videóbírók is hasznát veszik majd ennek.

"Az EB Európa legfontosabb nemzetközi eseménye. Eltökélt szándékunk, hogy a torna minden aspektusa, a helyszínektől a létesítményekig, a legmagasabb minőségi és kivitelezési szabványoknak feleljen meg" - mondta Zvonimir Boban, az UEFA technikai igazgatója a DPA-nak.

A közelgő Európa-bajnokságra a tervek szerint 2024. június 14-től kerül sor. Berlin mellett tíz német város lesz a helyszín: Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Lipcse, München, Stuttgart és Köln. Szlovákia és Magyarország is közel áll az Európa-bajnoki részvételhez - Szlovákiának már csak egy pontra van szüksége az Izland és Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseken ahhoz, hogy a J selejtezőcsoport második helyéről megpecsételje a továbbjutást, Magyarország 6 mérkőzés után vezeti a G csoportot Szerbia előtt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, labda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.