2024. február 22, csütörtök - Gerzson

Hírek

2023. November 16. 08:55, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA bemutatta az EURO 2024 hivatalos labdáját

Az UEFA szerint a labda tervezését a futball öröme és a torna energiája ihlette. Az összes stadion illusztrációja megtalálható a labdán, a tíz rendező város nevével együtt.

Az Európai Labdarúgó-Szövetség (UEFA) bemutatta a 2024-es németországi Európa-bajnokság hivatalos labdáját. A labda a "Fussballliebe" nevet kapta, ami németül annyit tesz: "Futballszerelem". A labdát szerdán mutatták be a berlini Olimpiai Stadion előtt, ahol jövő július 14-én rendezik a kontinensbajnokság döntőjét.

A labda dizájnját az UEFA szerint a torna futballöröme és energiája ihlette. Mindegyik stadion saját illusztrációt kapott rajta, a tíz rendező város nevével együtt. A Fussballliebe az első olyan labda az Európa-bajnokságokon, amely a mozgását rögzítő technológiával rendelkezik. A mérkőzések során a videóbírók is hasznát veszik majd ennek.

"Az EB Európa legfontosabb nemzetközi eseménye. Eltökélt szándékunk, hogy a torna minden aspektusa, a helyszínektől a létesítményekig, a legmagasabb minőségi és kivitelezési szabványoknak feleljen meg" - mondta Zvonimir Boban, az UEFA technikai igazgatója a DPA-nak.

A közelgő Európa-bajnokságra a tervek szerint 2024. június 14-től kerül sor. Berlin mellett tíz német város lesz a helyszín: Köln, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Gelsenkirchen, Hamburg, Lipcse, München, Stuttgart és Köln. Szlovákia és Magyarország is közel áll az Európa-bajnoki részvételhez - Szlovákiának már csak egy pontra van szüksége az Izland és Bosznia-Hercegovina elleni mérkőzéseken ahhoz, hogy a J selejtezőcsoport második helyéről megpecsételje a továbbjutást, Magyarország 6 mérkőzés után vezeti a G csoportot Szerbia előtt.

Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, labda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 19. 09:34, hétfő | Sport

NHL: A Pittsburgh visszavonultatta Jágr mezét

Jágr a Pittsburghben kezdte NHL-pályafutását, amellyel kétszer nyert Stanley Kupát.

2024. Február 17. 13:28, szombat | Sport

A FIFA megerősítette Sane hárommeccses eltiltását

A huszonnyolc éves német azonnal piros lapot kapott tettéért.

2024. Január 27. 11:01, szombat | Sport

NBA: Dončič 73 ponttal vezette győzelemre csapatát

Dončič megdöntötte személyes legjobbját és a klubrekordot is, amely 60 pont volt.

2024. Január 17. 15:10, szerda | Sport

A DAC Magyarországra adta kölcsön Urblíkot és Szolgait

Urblík tavaly nyáron csatlakozott a Niké Ligához, de egy súlyos térdsérülés hátráltatta a jó teljesítmény elérésében.