2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2021. Április 28. 10:44, szerda | Kzélet
Forrás: TASR

Az oroszok hazavittek bevizsgálni 600 darab Szputnyik V. vakcinát

Az oroszok hazavittek bevizsgálni 600 darab Szputnyik V. vakcinát

SZENTMIHÁLYFALVA, április 28. – A Szentmihályfalván (Šarišské Michaľany) található Imuna Pharm gyárból ma reggel elszállítottak 600 darab orosz Sputnik V. vakcinát.

Az Egészségügyi Minisztérium információi szerint az ampullákat az orosz fél vitte haza bevizsgálásra. „A mai napon hatszáz ampulla oltóanyagot készítettünk elő elvitelre. A csomagért a bécsi DHL cég egyik furgonja jött el, ők küldik el Oroszországba a szállítmányt. A szállítás során az ampullák -18 Celsius-fokra lehűtött dobozokban lesznek,” mondta Juraj Kamarás, az Imuna Pharm cég igazgatótanácsának elnöke. A fiolákat véletlenszerűen választották ki.

Az Egészségügyi Minisztérium ma tájékoztatott arról, hogy az oroszok hazavisznek hatszáz ampullát bevizsgálásra. Az ellenőrzés egy hónapig tart majd, a vakcina végső engedélyezését csak ezután hagyja jóvá az Egészségügyi Minisztérium.
Szlovákia összesen kétmillió darab orosz Szputnyik-V. vakcinát rendelt Oroszországtól. A vásárlás hatalmas botrányt robbantott ki, amely a kormány átalakításához vezetett.

Címkék: sputnik V

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.