2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 05. 14:19, vasárnap | Sport
Forrás: Cas.sk

Az Oktagon megbüntette Boráros Gábort

Az Oktagon megbüntette Boráros Gábort

A múlt heti, nyitrai Fabriq MMA tornán elcsalt meccs gyanúja nyomozások sorozatát indította, illetve ezzel együtt megszületett az első büntetés is az ügyben.

Borárost visszavonták az áprilisi libereci tornáról, ahol az osztrák ellenféllel, Selim Topuzzal kellett volna megmérkőznie.

Az Oktagon határozott álláspontot foglalt a gyanúkkal kapcsolatban, mondván, nem hagyhatja figyelmen kívül a manipuláció gyanúját, amelyről a Nový Čas is beszámolt március 1-jei cikkében.

Gyanúsan szokatlan tétemelkedés és egyben furcsa szorzómozgás jelent meg a népszerű szlovák harcos, Boráros Gábor, az izraeli Kirill Medvedovsky elleni meccse előtt a múlt heti nyitrai tornán. Az izraeli köztudottan az előző hét párharcából hatot elveszített, összeset az első menetben, a felét az első percben!
Ráadásul egészen a múlt hétig a meccsre megbeszélt 86-os súlycsoportnál lényegesen alacsonyabb súlykategóriákban birkózott - nyilatkozta Ondřej Novotný, az Oktagon MMA szervezet promótere, akinek színeiben Boráros mérkőzik.

Novotný szerint a fogadóirodáknak egyértelmű bizonyítékai vannak arra, hogy a Boráros-meccset elcsalták. „A kérdésem továbbra is az, hogy ebből mennyi Gábor hibája, és mennyit beszélhetünk arról, hogy egyáltalán érti-e ezt a maga világában” – folytatta a promóter, hozzátéve, amíg mindent ki nem vizsgálnak, a szervezet minden mérkőzésről visszavonja Boráros Gábort.

A sport.sk portál szerint az ügyben jelenleg legalább két bukméker, mégpedig a Tipsport és a Fortuna vizsgálódik. Egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség részt vett-e a nyomozásban.

Az MMA Fanatik portál értesülései szerint a szlovák MMA-sztár ügyében a Fabriq MMA-szervezet fő partnerének számító Fortuna is nyilatkozott. „Jelenleg alaposan kivizsgáljuk az egész helyzetet, és a következő napokban levonjuk a következtetéseket. A megoldást a Fabriq MMA-val és a Szlovák MMA Szövetséggel is kommunikáljuk. Mindenkit tájékoztatni fogunk a következő lépésekről” – tette hozzá a Fortuna.

Forrás: cas.sk

Címkék: Boráros Gábor, MMA

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.