2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Május 26. 07:18, péntek | Tech
Forrás: aktuality.sk

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat

Az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

Az NVIDIA Corporation első negyedéves eredménye felülmúlta a piaci várakozásokat. Ez, valamint a bevételek növekedésére vonatkozó pozitív kilátások hatására a vállalat részvényei meredeken, rekordmagasra emelkedtek. A mesterséges intelligencia (AI) szektor más címei is erősen teljesítettek a meghosszabbított kereskedésben.

A grafikus kártyákhoz chipeket és processzorokat tervező és fejlesztő amerikai cég nyeresége 2,04 milliárd dollárra (1,89 milliárd euró), azaz részvényenként 82 centre emelkedett az első negyedévben az egy évvel korábbi 1,62 milliárd dollárról, azaz részvényenként 64 centről. A korrigált nyereség 2,71 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,09 dollár volt, szemben az elemzők 0,92 dolláros részvényenkénti várakozásával.

Rekord részvényenkénti ár
A bevétel 13,3%-kal, 8,29 milliárd dollárról 7,19 milliárd dollárra csökkent az előző év azonos időszakához képest. A cég azonban a folyó negyedévben (július végéig) 11 milliárd dolláros árbevételre számít, ami több mint 50%-kal felülmúlja a Wall Street előrejelzéseit. Jensen Huang, a vállalat vezetője elmondta, hogy az NVIDIA jelentősen növeli a kínálatot, hogy kielégítse a megugró keresletet.

A vállalat részvényei a meghosszabbított kereskedésben akár 28%-kal 391,50 dolláros rekordszintre ugrottak, piaci kapitalizációja pedig mintegy 200 milliárd dollárral több mint 960 milliárd dollárra emelkedett. Az NVIDIA a világ legértékesebb chipgyártója és az ötödik legértékesebb amerikai tőzsdén jegyzett vállalat.

Az eredmények alátámasztották a mesterséges intelligenciával kapcsolatos befektetői optimizmust, és az iparági címlapok is jelentősen erősödtek.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Nvidia, részvény, tőzsde

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.