2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Október 08. 14:27, péntek | Magyarország
Forrás: HVG

Az LMP nem támogatja Márki-Zay Pétert

Az LMP nem támogatja Márki-Zay Pétert

Az LMP nyáron döntött úgy, hogy beáll Karácsony Gergely mögé az Ellenzéki Előválasztáson. A párt meggyőződése volt, hogy Karácsonynál a pártérdek előtt áll a meggyőződés és a zöld politika.

A párt fő célja az volt, hogy egy zöld miniszterelnök-jelöltje is legyen az országnak. „Ez az esély Karácsony Gergely visszalépésével megszűnt,” idézi az LMP közleményét a HVG.hu.

"Ezt rendkívül szomorú helyzetnek tartjuk, mert meggyőződésünk szerint az ellenzék szempontjából az országot hosszú évtizedek óta meghatározó bal-jobb törésvonal leképzésénél fontosabb azoknak a százezreknek a képviselete, akik érzik annak a felelőségét, hogy mi vagyunk az utolsó generáció, aki még tehet a klímaváltozás megállítása érdekében,” írja a párt közleménye. Elmondásuk szerint a kialakult helyzet ellenére még mindig teljes mellszélességgel az ellenzéki összefogást támogatják, és minden erőforrásukkal a közös jelölteket és a győztes miniszterelnök-jelöltet támogatják majd.

"A párt ugyanakkor azt az egyértelmű döntést hozta korábban, hogy az előválasztás esetében csak egy zöld jelölt mögött tud felsorakozni, így a második fordulóban hivatalosan egyik jelöltet sem fogja támogatni,” így a közlemény.
Karácsony Gergely pénteken jelentette be, hogy visszalép az előválasztás második fordulójától, és Márki-Zay Pétert támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Január 25. 12:10, csütörtök | Magyarország

Hatalomátvételt kísérelt meg egy fegyveres csoport Magyarországon

A csoport tagjai többek közt azt is kijelentették, hogy le akarják tartóztatni a magyar kormány korábbi és jelenlegi tagjait.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.