2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. Február 16. 11:16, csütörtök | Világ
Forrás: teraz.sk

Az európaiak több mint 60 százaléka hiszi, hogy Ukrajna nyeri meg a háborút

Az európaiak több mint 60 százaléka hiszi, hogy Ukrajna nyeri meg a háborút

A válaszadók többsége azt állítja, hogy Ukrajna is a közös európai értékek védelméért küzd.

A felmérésben a válaszadók 68 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Oroszország háborúja őket is érinti, hiszen Ukrajnával együtt egész Európát támadja. A válaszadók többsége azt állítja, hogy Ukrajna is a közös európai értékek védelméért küzd. Azzal az állítással, hogy az ukránok az európai szabadságért és a jólétért harcolnak a felmérésben résztvevők 62 százaléka ért egyet.

"Ez az egység fontos jelzés." – mondta Isabell Hoffmann, az eupinions platform vezetője. „A közös értékek képezik annak az alapját, hogy az EU és tagállamai támogatják Ukrajnát” – hangsúlyozta, majd hozzátette: "minél tovább tart a háború, annál fontosabb, hogy az ukránok tudják, hogy az uniós polgárok többsége elismeri eredményeiket".

A felmérés eredményei a legnagyobb különbségeket az Oroszország elleni szankciók hatékonyságának kérdésében mutatták ki. Míg az emberek 40 százaléka hatékony eszköznek tartja őket, ugyanennyien, éppen ellenkezőleg, hatástalannak vélik. A megkérdezettek mintegy 20 százalékának nincs egyértelmű véleménye az ügyben. A felmérésben résztvevők 66 százaléka úgy gondolta, hogy Oroszországot terheli a felelősség az ukrajnai háborúért.

forrás: teraz.sk

Címkék: EU, felmérés, ukrajna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.