2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Július 07. 08:05, péntek | Világ
Forrás: teraz.sk

Az Európai Unió támogatja a tüzérségi lőszerek és rakéták gyártásának növelését

Az Európai Unió támogatja a tüzérségi lőszerek és rakéták gyártásának növelését

Egy előzetes megállapodás értelmében az uniós költségvetésből 500 millió eurót kellene elkülöníteni az európai fegyvergyártó vállalatok termelési kapacitásainak megerősítésének támogatására.

Az Európai Unió támogatni fogja a tüzérségi lőszerek és rakéták gyártásának növelését a tagállamok és Ukrajna javára. Erről az uniós tagállamok és az Európai Parlament képviselői állapodtak meg - jelentette be péntek este az EU Tanácsának spanyol elnöksége - írja a TASR.

Az előzetes megállapodás értelmében az uniós költségvetésből 500 millió eurót kell elkülöníteni az európai fegyvergyártó vállalatok termelési kapacitásainak megerősítésére.

"Ez újabb bizonyítéka annak, hogy az EU rendíthetetlenül elkötelezett Ukrajna támogatása, az EU védelmi technológiai és ipari bázisának megerősítése, és végső soron az uniós polgárok hosszú távú biztonságának és védelmének biztosítása mellett" - mondta Margarita Robles spanyol védelmi miniszter az Európai Unió Tanácsának sajtóközleménye szerint.

A megállapodást a tagállamoknak és az Európai Parlamentnek még hivatalosan meg kell erősítenie. Uniós források szerint ilyen esetben a vonatkozó jogszabály még július vége előtt hatályba léphet - jelentette a DPA.

forrás: teraz.sk

Címkék: EU, európa, európai unió

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.