2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. Szeptember 05. 19:50, hétfő | Világ
Forrás: AP hírügynökség • FOTÓ: AP

Az előrejelzések alapján minden idők legszörnyűbb vihara közeleg a Koreai-félsziget felé

Az előrejelzések alapján minden idők legszörnyűbb vihara közeleg a Koreai-félsziget felé

A Hinnamnor szupertájfun folyamatosan közeledik a Koreai-félszigethez. Ami kimondottan nyugtalanító az az, hogy idén ez a legnagyobb vihar a Földön, Korea történetében pedig egészen biztosan, legalábbis mióta léteznek feljegyzett mérések

A hírről az AP-ra hivatkozva a TASR adott tájékoztatást. A szupertájfunt kísérő szél mozgása eléri a 170 kilométer per órás sebességet. Kedd reggel, az előrejelzések alapján a tájfunnak először a Koreai-félszigettől délre fekvő Jeju-szigetet, majd később a szárazföldet is el kell érnie. A hatóságok áradásokra, földcsuszamlásokra és hullámokra figyelmeztettek.

Jun Sok-yol elnök bejelentette, hogy éjszaka hivatalából figyeli a helyzetet. "Az előrejelzések szerint ez egy történelmi tájfun lesz, amihez hasonlót még soha nem tapasztaltunk" - mondta Han Duk-Su miniszterelnök.

Source: AP

A Hinnamnor várhatóan erősebb szelet hoz, mint a 2003-as pusztító Maemi tájfun, amely 117 embert ölt meg. A Maemi volt a legerősebb tájfun, amely Dél-Koreát sújtotta az 1904-es feljegyzések kezdete óta.

Az országban 370 járatot és 100 kompjáratot töröltek a közeledő tájfun miatt, valamint 66 000 halászhajó horgonyzik a kikötőkben. Lezártak néhány utat és hidat is. Az iskolák kedden zárva maradnak, vagy online órákat tartanak.

Forrás: YouTube • Arirang News

Észak-Korea is készül a tájfunra, az izolált ország már a kínai határ kivételével az egész területen heves esőzésekről számolt be.

Címkék: Korea, tájfun, vihar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.