2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2021. Január 09. 12:06, szombat | Világ
Forrás: HVG

Az elmúlt fél évszázad legdurvább tele csapott le Madridra

Az elmúlt fél évszázad legdurvább tele csapott le Madridra

Megállt a tömegközlekedés, nincs autóforgalom, már nem csak a járvány, hanem a sűrű havazás is otthonukba kényszerítette a spanyol főváros lakóit.

A madridi Barajas nemzetközi repülőtér légiforgalmat péntek este függesztették fel a szüntelen intenzív havazás, a rossz látási viszonyok és a jegesedés miatt. 27 járatot töröltek, 26-ot átirányítottak más városok reptereire. A helyzet azonban azóta sem javult, nem mérséklődött a hóesés. A rendkívüli hóhelyzet miatt egész nap zárva tart a repülőtér.

A madridi közlekedési vállalat kénytelen volt felfüggeszteni a buszforgalmat, az autók nem járnak, a város alagútjait pedig lezárták, az elővárosi vonatforgalom szintén áll. Az egész várost belepte a vastag hótakaró, járókelőket elvétve látni. Komolyabb károk is keletkeztek, miután a hótakaró súlya faágakat zúdított a parkoló autókra. Az országban sem jobb a helyzet: több tartományban jelentettek tömeges elakadásokat az autópályákon, itt a katonaság és a tűzoltók léptek közbe.
José Luis Almeida, Madrid polgármestere arra kért mindenkit, hogy maradjon otthona biztonságában, és ne menjen ki az utcára. Mint mondta, az elmúlt 50 év legnagyobb havazását éli át a főváros.

Címkék: havazás, Madrid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.