2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Május 16. 09:21, kedd | Világ
Forrás: teraz.sk

Az ausztriai Hallstattban a turisták beáramlása miatt sorompót állítottak fel a fényképezés ellen

Az ausztriai Hallstattban a turisták beáramlása miatt sorompót állítottak fel a fényképezés ellen

A múlt héten a hatóságok egy rögtönzött fahatárt emeltek egy népszerű fotózási helyszín köré Hallstattban, részben eltakarva a kilátást - jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című helyi lap.

Az osztrák Hallstatt önkormányzata, amely hatalmas turistaáradattal szembesül, ideiglenes fából készült kordont állított fel, amely megakadályozza, hogy a látogatók fotózkodjanak a népszerű helyszínen, amelynek hátterében a tó és a festői alpesi panoráma áll. Az intézkedés célja, hogy megvédjék a helyieket a zajtól és a sok embertől, akik gyakran tolonganak a helyszínen, hogy a lehető legjobb fotókat készítsék. A TASR az ORF és az AFP tudósításai alapján számol be.

A múlt héten a hatóságok egy rögtönzött fából készült korlátot emeltek a népszerű hallstatti fotóhely köré, amely részben eltakarja a kilátást - jelentette hétfőn az Oberösterreichische Nachrichten című helyi lap. Az ORF adó szerint azonban nem túl nagy a valószínűsége annak, hogy ezek az akadályok tartósan a helyükön maradnak.

Alexander Scheutz, a 750 lakosú falu polgármestere a felső-ausztriai lapnak elmondta, hogy csak az segítene, ha a népszerű "fotópontot" többé nem használnák erre a célra. Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy egyelőre kísérleti jelleggel korlátozza a kilátást ezen a helyen. Időközben azonban a helyi lakosok többsége felszólalt a terv ellen.

A Hallstatt-tó partján fekvő osztrák Hallstatt község Ausztria egyik legfontosabb turisztikai látványosságának számít, és a Dachstein és Salzkammergut területével együtt az UNESCO világörökség része. A koronavírus-járvány előtt Hallstatt évente mintegy egymillió látogatót fogadott.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.