2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Július 07. 12:13, péntek | Sport
Forrás: Teraz.sk

Az amerikaiak 12 újonccal mutatkoznak be a világbajnokságon

Az amerikaiak 12 újonccal mutatkoznak be a világbajnokságon

A pénteken közzétett jelölésben hat olyan játékos szerepel, aki az előző szezonban meccsenként legalább 20 pontot átlagolt.

Az USA kosárlabdázói olyan játékosokkal lépnek pályára a világbajnokságon a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban, akik még soha nem szerepeltek a válogatottban nemzetközi porondon. A túlnyomórészt fiatalokból álló csapat azonban az aranyra pályázók között lesz, a teljes tizenkettő a húzóemberek közé tartozik NBA-csapataikban. A vb augusztus 25-től szeptember 10-ig tart majd.

Az amerikaiak az előző világbajnokságon kiégtek. Kínában, 2019-ben a 7. helyen végeztek, annak ellenére, hogy olyan sztárjátékosok szerepeltek a csapatban, mint Jayson Tatum, Jaylen Brown, Donovan Mitchell és Khris Middleton. A kudarcból azonban tanultak, és aranyat nyertek a tokiói olimpián. Amennyiben az amerikaiak jövőre Párizsban meg akarják védeni az ötkarikás bajnoki címet, elég, ha bármilyen helyezést érnek el a világbajnokságon, mint az amerikai kontinens legjobb csapata.

A pénteken közzétett jelölésben hat olyan játékos szerepel, aki az előző szezonban meccsenként legalább 20 pontot átlagolt. Köztük szerepel az Indiana vezére, Tyrese Haliburton, egy másik hátvéd, Jalen Brunson, New Yorkból és négy szélső - Mikal Bridges a Brooklynból, Anthony Edwards a Minnesotából, Brandon Ingram a New Orleans-ból és a 2022-es draft egyese, Paolo Banchero az Orlandóból. Ők immár az Egyesült Államok felnőtt válogatottjában kaptak szerepet, bár Blanchero ifjúsági kategóriában még Olaszország csapatában játszott. A memphisi Jaren Jackson és az újoncként rögtön a Utah kezdőcsapatába került Walker Kessler kerültek a kosár alá. A szélső, Austin Reaves is jelölt, aki draftolatlan játékosként a Los Angeles Lakers csapatának stabil tagja lett.

A csapat edzője Steve Kerr, aki négy címet nyert a Golden State-el a legrangosabb tengerentúli versenyen. Segítői az idei döntős Miami edzője, Erik Spoelstra és a Los Angeles Clippers edzője, Tyronn Lue lesznek. "Izgatottak vagyunk, hogy egy ilyen tehetséges, csapatorientált társaságot vezethetünk. Bízom benne, hogy ez a csoport példamutatóan fogja képviselni hazánkat. Erőfeszítést, szenvedélyt és harcot fognak mutatni az aranyért" - mondta Kerr az AFP szerint.

Az ötszörös vb-győztesek az alapcsoportban lépnek pályára a Fülöp-szigeteki Pasay városában. A C-csoportban Új-Zélanddal, Görögországgal és Jordániával mérkőznek meg. Európában már a bajnokság előtt láthatják őket a nézők. Augusztus 12-én Szlovénia ellen lépnek pályára Malagában, egy nappal később pedig a hazai spanyolokkal mérkőznek meg. Ezután az Egyesült Arab Emírségekbe költöznek, ahol augusztus 18-án Görögországgal, két nappal később pedig Németországgal mérkőznek meg.


Az USA jelölése a Fülöp-szigeteken, Indonéziában és Japánban megrendezésre kerülő kosárlabda-világbajnokságra(augusztus 25. és szeptember 10.):

Hátvédek: Jalen Brunson (New York), Tyrese Haliburton (Indiana)

Szélsők: Paolo Banchero (Orlando), Mikal Bridges (Brooklyn), Anthony Edwards (Minnesota), Josh Hart (New York), Brandon Ingram (New Orleans), Austin Reaves (Los Angeles Lakers)

Centerek: Cam Johnson (Brooklyn), Jaren Jackson (Memphis), Walker Kessler (Utah), Bobby Portis (Milwaukee)

Forrás: teraz.sk

Címkék: kosárlabda, usa, válogatott, VB

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.