2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 14. 17:11, kedd | Helyi
Forrás: samorin.sk

Az Ambrózia Idősotthon ápolókat keres

Az Ambrózia Idősotthon ápolókat keres

A somorjai.sk városi webportál még tavaly számolt be arról, hogy elkészült a felújított, ispotály-kápolnához csatlakozó, 16 férőhelyes pavilon. A koronavírus miatt azonban késett a nyitás.

Az első lakók múlt héten, szeptember 6-án vették birtokukba az új termeket.
Bodó Anna intézményvezető szerint minden a korábban felállított ütemterv szerint halad; a mai napig tizenegyen költöztek be, a napokban pedig további kliensek érkeznek.

„Az új pavilon felszereltsége minden igényt kielégít – mondta. – Teljes mértékben akadálymentes, minden szobán állítható ágyak vannak, a fürdőszobákhoz pedig fertőtlenítő panel is tartozik. Folyamatban van még a személyzet bővítése, a telefonvonal szerelése és a wi-fi telepítése.”

Az ágyakat és a székeket a munka- és szociális ügyi minisztérium pályázati támogatásán vásárolták, a többit a város finanszírozta. Az ADRA – Adventistická agentúra pre pomoc a rozvoj nonprofit szervezet 40 darab, jó minőségű paplan és párna adományozásával járult hozzá a kliensek komfortjához.

Az új pavilonban új szolgálatatást is hozzáférhetővé tesz a város. A gondozói ellátást olyan rászoruló, nagykorú személyek vehetik igénybe, akik meghatározott időn keresztül szorulnak gondozásra, és akik esetében a házi gondozószolgálat nem megoldható. Az új szolgáltatás annyira keresett lakosaink körében, hogy máris minden férőhely foglalt. Az Ambrózia Idősotthon szolgáltatásait összességében 47 személy veszi igénybe.

Tekintettel a bővülő kapacitásra, az Ambrózia Idősotthon további két ápolót vesz fel; magyar nyelvtudás szükséges.

Bővebb tájékoztatást az intézmény vezetője nyújt a 031-562 2169 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 09:59, csütörtök | Helyi

Dunaszerdahely: a Thermalpark több pozícióra is munkatársat keres

A dunaszerdahelyi Thermalpark fürdőkomplexum megbízható, felelősségteljes és együttműködő munkatársak jelentkezését várja a következő pozíciókra:

2021. Szeptember 23. 09:44, csütörtök | Helyi

Ilyen időnk lesz ma a Csallóközben

Napi időjárás-jelentésünk a Csallóközből. (Grafika)

2021. Szeptember 22. 11:39, szerda | Helyi

Szombaton termelői piac lesz Dénesden

A dénesdi termelői piac szervezői sok szeretettel várnak mindenkit szombaton, szeptember 25-én a település futballpályájára, ahol eredeti hazai termékek közül válogathatnak – írja a somorja.sk cikke.

2021. Szeptember 22. 11:26, szerda | Helyi

Dunaszerdahely: módosult a Thermalpark nyitvatartási ideje

Szeptember 20-tól, azaz hétfőtől módosult a dunaszerdahelyi strandfürdő és termálközpont nyitvatartási ideje – tájékoztat a dunaszerdahelyi.sk városi weboldal.