2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Szeptember 14. 17:11, kedd | Helyi
Forrás: samorin.sk

Az Ambrózia Idősotthon ápolókat keres

Az Ambrózia Idősotthon ápolókat keres

A somorjai.sk városi webportál még tavaly számolt be arról, hogy elkészült a felújított, ispotály-kápolnához csatlakozó, 16 férőhelyes pavilon. A koronavírus miatt azonban késett a nyitás.

Az első lakók múlt héten, szeptember 6-án vették birtokukba az új termeket.
Bodó Anna intézményvezető szerint minden a korábban felállított ütemterv szerint halad; a mai napig tizenegyen költöztek be, a napokban pedig további kliensek érkeznek.

„Az új pavilon felszereltsége minden igényt kielégít – mondta. – Teljes mértékben akadálymentes, minden szobán állítható ágyak vannak, a fürdőszobákhoz pedig fertőtlenítő panel is tartozik. Folyamatban van még a személyzet bővítése, a telefonvonal szerelése és a wi-fi telepítése.”

Az ágyakat és a székeket a munka- és szociális ügyi minisztérium pályázati támogatásán vásárolták, a többit a város finanszírozta. Az ADRA – Adventistická agentúra pre pomoc a rozvoj nonprofit szervezet 40 darab, jó minőségű paplan és párna adományozásával járult hozzá a kliensek komfortjához.

Az új pavilonban új szolgálatatást is hozzáférhetővé tesz a város. A gondozói ellátást olyan rászoruló, nagykorú személyek vehetik igénybe, akik meghatározott időn keresztül szorulnak gondozásra, és akik esetében a házi gondozószolgálat nem megoldható. Az új szolgáltatás annyira keresett lakosaink körében, hogy máris minden férőhely foglalt. Az Ambrózia Idősotthon szolgáltatásait összességében 47 személy veszi igénybe.

Tekintettel a bővülő kapacitásra, az Ambrózia Idősotthon további két ápolót vesz fel; magyar nyelvtudás szükséges.

Bővebb tájékoztatást az intézmény vezetője nyújt a 031-562 2169 telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.