2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Január 24. 07:13, kedd | Sport
Forrás: motorsport.com

Az Alfa Romeo is bejelentette a 2023-as autójának bemutatási időpontját

Az Alfa Romeo is bejelentette a 2023-as autójának bemutatási időpontját

A svájci istálló februárár 7-én mutatja be az idei szezonra tervezett versenygépét.

Az Alfa Romeo biztató előrelépést tett tavaly, mivel Valtteri Bottas és Guanyu Zhou is nagyon erős teljesítményt nyújtott – különösen a szezon nyitó szakaszában. Az egész szezonban tapasztalt gyenge megbízhatóság azonban nehezítette a komolyabb pontszerzési esélyeket, így végül csak hatodikként zártak a konstruktőri bajnokságban. A pilótapáros megmarad a soron következő idényre is, de a csapaton belül számos változás megy végbe, például a csapatfőnök Frédéric Vasseur a Ferrarihoz távozott, ahol Mattia Binotto helyét veszi át. Az új vezetőt még nem jelentették be, de a tél folyamán már kiderült, hogy a McLaren korábbi csapatfőnöke, Andreas Seidl vezérigazgatóként csatlakozik a Sauber anyavállalathoz.

A csapat jól ismeri azokat a területeket, amelyeken javítania kell ebben a szezonban, mivel a 2022-es év második felében tapasztalt visszaesés rávilágított a szervezeten belüli gyengeségekre. Bottas úgy fogalmazott, hogy a megbízhatóságon túl az Alfa Romeónak növelnie kell az autók fejlesztésének ütemét, ha versenyképes akar maradni a középmezőnyben. "Tény, hogy az egyik gyenge pontunk a frissítések gyorsasága volt" - mondta a finn autóversenyző

Az Alfa Romeo mellett nyolc másik alakulat jelentette be hivatalosan is az autóbemutatójának időpontját: február 3. – Red Bull; február 6. – Williams; február 7. – Alfa Romeo; február 11. – AlphaTauri; február 13. – McLaren és Aston Martin; február 14. – Ferrari; február 15. – Mercedes; február 16. – Alpine.

A 2023-as F1-es világbajnokság március 5-én veszi kezdetét Bahreinben.

forrás: motorsport.com
kép forrása: wikimedia.org / Alberto-g-rovi

Címkék: Alfa Romeo, f1, forma 1

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.