2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. November 30. 13:02, kedd | Helyi
Forrás: TASR

Arriva-botrány: nem ússzák meg olcsón

Arriva-botrány: nem ússzák meg olcsón

Juraj Droba, Pozsony megye elnöke büntetéssel fenyegeti az Arriva autóbusz-közlekedési vállalatot. A pozsonyi ispán elismerte, gondok vannak a járatok üzemeltetésével, és ennek a cég az oka.

Az Arriva november 15-én vette át a regionális járatok működtetését a RegioLines-tól. Már az induláskor 100 sofőrjük hiányzott, ez pedig a járatok ritkulásához, ill. kieséséhez vezetett. Droba szerint a szerződés felbontása nem tűnik reálisnak, de a cég számíthat egy zsíros, több százezer eurós büntetésre. A vállalat a sofőrhiányt a koronavírus okozta járvány miatt kialakult helyzettel magyarázta, szerintük sok sofőr került ilyen vagy olyan okokból karanténba. Az Arriva hétfőn úgy nyilatkozott, hogy következő 50 sofőrrel kötöttek szerződést.

Droba három forgatókönyvet javasolt a problémás cégnek: az elsőben arra kéri az Arrivát, hogy a helyzet megoldásáig állapodjon meg egy alvállalkozóval, aki képes kitöltetni a sofőrhiányt. „Ezek a tárgyalások már a hétvégén elkezdődtek, remélem, napokon belül kiderül, meg tudtak-e állapodni, ez ugyanis azonnali megoldást jelentene a kialakult helyzetre,” idézte Drobát az ÚjSzó cikke.
A második lehetőség a kivárás, azaz, hogy az Arriva egyedül oldja meg a gondot. Droba szerint a mostani tempóval ez akár hetekig is eltarthat, amivel csak az utasokat dühítik tovább.

A harmadik és egyben legvalószínűtlenebb forgatókönyv a szerződés felbontását helyezte kilátásba. Ebben az esetben hat hétre teljesen leállna Pozsony megye autóbuszforgalma, ami Droba szerint a legrosszabb megoldás volna. Annyi bizonyos, hogy az Arriva elszámolta magát, most pedig viselnie kell a következményeket. A megye által kiszabott több százezres büntetés elkerülhetetlen, Droba ráadásul ebből az összegből kárpótolná a megye lakosságát. Hogy miképpen, azt egyelőre nem árulta el.

Címkék: Arriva, busz, Juraj Droba

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.