2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2020. Július 21. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: tasr

Čaputová: Az ország fejlesztésére kell költeni az EU-s pénzt

Čaputová: Az ország fejlesztésére kell költeni az EU-s pénzt

Szlovákia 34,1 milliárd eurót kap az Európai Uniótól az elkövetkező években. A cél nem lehet csupán annyi, hogy elköltse az Európai Unió által folyósított pénzt.

Az ország fejlesztésébe kell fektetni, amit majd az utánunk következő generációnak adunk át. Zuzana Čaputová köztársasági elnök ezt tartja a kormány és az egész lakosság legfontosabb feladatának. Ezt a közösségi hálón nyilatkozta, arra reagálva, hogy az EU elfogadta a költségvetést és az új típusú koronavírus-járvány által sújtott gazdaságok megsegítésére szánt, a helyreállítást célzó pénzügyi csomagot.

„Örülök, hogy sikerült végre megállapodni, és hogy az EU egységes. Ez jó hír az EU stabilitásának szempontjából és egyúttal soha nem látott segítségnyújtás Szlovákiának" - mondta az államfő. Hozzátette, ahhoz, hogy Szlovákia értelmesen használhassa fel a támogatást, „a legjobbaknak kell összedugniuk a fejüket és nagyon jó tervet kell kidolgozniuk”.

Szlovákia 34,1 milliárd eurót kap az Európai Uniótól az elkövetkező években, az újjáépítési Alapból nyújtott kedvezményes hitellel együtt több mint 40 milliárd eurót bocsát az ország rendelkezésre az EU. Szlovákia évente átlagosan több mint hatmilliárd eurót költhet projektekre - mondta Igor Matovič (OĽaNO) miniszterelnök kedden, miután hazaérkezett a brüsszeli EU-csúcsról.

Nyitókép: Zuzana Čaputová/ Facebook

Címkék: čaputová, EU

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 21. 17:03, kedd | Kzélet

LAKÁSPIAC: Pozsonyban emelkednek, a régiókban csökkennek az árak

A fővárosban az új lakások árai emelkednek, a régiókban viszont éppen ellenkezőleg, csökkennek.

2024. Május 21. 16:42, kedd | Világ

DRÁMA A LEVEGŐBEN: Turbulenciába került a repülőgép, az egyik utas életét vesztette

A hétfő este Londonból Szingapúrba tartó Boeing 777-es fedélzetén 211 utas és 18 fős személyzet tartózkodott.