2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. December 09. 21:38, csütörtök | Tech
Forrás: Tech Advisor

Apple: 2022-re minden iPad új köntöst kap

Apple: 2022-re minden iPad új köntöst kap

Kivételt csak az iPad Air képez. A többi táblagép frissítést és új funkciókat kap.

Mark Gurman, a Bloomberg jól értesültnek számító munkatársa szerint az Apple nagyobb méretű iPad modelleket fejleszt, amelyek OLED-kijelzője 14, de akár 16 hüvelykes is lehet, míg az operációs rendszerük az iOS 15 lesz. Az új eszközök alkalmasak lehetnek arra, hogy lehetővé tegyék akár a munkavégzést is és ezáltal a Mac számítógépek alternatívái legyenek. A szerkesztő most további részleteket is közölt. Kiderült például, hogy az Apple a teljes iPad termékcsaládot meg akarja újítani, így új változatot dob majd piacra az iPad Pro, az iPad Air és az iPad készülékekből. A 2022-es iPad Pro egy teljesen új OLED-képernyőt fog használni, amelyet a Samsung gyárt majd. Ez a típus teljesen új dizájnt fog kapni, a hátulja üvegből lesz és támogatja majd a vezeték nélküli feltöltést. Az eszköz processzora minden bizonnyal az M1 chip egyik új verziója lesz.

A jövő évi iPad A13 CPU-ra és egy TrueTone-kijelzőre fog épülni, az előoldali kamera 12 megapixeles és szuper széles látószögű lesz, ezáltal lehetővé válhat a chatbeszélgetéseknél a Center Stage funkció. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a kamera előtt lévő személy a videokonferencia résztvevői számára mindig a kép közepén jelenik majd meg, akkor is, ha balra vagy jobbra mozdul el. Ez az arcfelismerésnek és a digitális nagyításnak lesz köszönhető. Emellett az új iPad a korábbiaknál vékonyabb lehet és így az iPad Airre fog hasonlítani. A 2022-es iPad Air számos funkciót kap meg az iPad Prótól. Az egyetlen nagy különbség a két modell között a processzor lesz, az Air ugyanis továbbra is egy A jelű CPU-t használ majd és nem egy M1-es chipet.

Címkék: apple, iPad, kütyü, tablet, Tech

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.