2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. Július 28. 19:43, szerda | Világ
Forrás: BBC, Sky News

Anglia is változtatott a beutazási szabályokon

Anglia is változtatott a beutazási szabályokon

Az EU-ból és az Egyesült Államokból érkező teljes oltottsággal rendelkező utasoknak mostantól nem kötelező a karantén. A brit kormány döntéséről a Sky News, a BBC és az AFP hírügynökség számolt be.

Fontos megjegyezni, hogy csak azokra az állampolgárokra lesz érvényes az új rendelet, akik a britek által alacsony vagy közepes kockázatú besorolást kapott országokból érkeznek. A rendelet augusztus másodikán helyi idő szerint 05:00 lép érvénybe. Grant Schapps közlekedésügyi miniszter szerint hamarosan a nemzetközi tengeri forgalmat is megnyitja a szigetország.

A kötelező karantén eltörlése azonban csak azokra az utasokra lesz érvényes, akik a fent leírtak mellett megfelelő vakcinával oltatták be magukat. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britannia csak olyan oltási útlevelet fogad el, amelyen az amerikai vagy az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák neve szerepel. Mindenkire érvényes azonban, hogy érkezés után egy nappal és az elutazás előtt kötelező lesz a negatív koronavírusteszt felmutatása. Ez a negatív teszt kiváltja az otthoni karantént is.
Egyelőre nem tudni, hogy a szigetország többi állama is ugyanezt a szabályrendszert alkalmazza-e a közeljövőben, ők ugyanis saját maguk, Londontól függetlenül dönthetnek ezekben a kérdésekben.

Címkék: anglia, COVID, feltételek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.