2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Július 28. 19:43, szerda | Világ
Forrás: BBC, Sky News

Anglia is változtatott a beutazási szabályokon

Anglia is változtatott a beutazási szabályokon

Az EU-ból és az Egyesült Államokból érkező teljes oltottsággal rendelkező utasoknak mostantól nem kötelező a karantén. A brit kormány döntéséről a Sky News, a BBC és az AFP hírügynökség számolt be.

Fontos megjegyezni, hogy csak azokra az állampolgárokra lesz érvényes az új rendelet, akik a britek által alacsony vagy közepes kockázatú besorolást kapott országokból érkeznek. A rendelet augusztus másodikán helyi idő szerint 05:00 lép érvénybe. Grant Schapps közlekedésügyi miniszter szerint hamarosan a nemzetközi tengeri forgalmat is megnyitja a szigetország.

A kötelező karantén eltörlése azonban csak azokra az utasokra lesz érvényes, akik a fent leírtak mellett megfelelő vakcinával oltatták be magukat. Ez azt jelenti, hogy Nagy-Britannia csak olyan oltási útlevelet fogad el, amelyen az amerikai vagy az európai gyógyszerügynökség által jóváhagyott vakcinák neve szerepel. Mindenkire érvényes azonban, hogy érkezés után egy nappal és az elutazás előtt kötelező lesz a negatív koronavírusteszt felmutatása. Ez a negatív teszt kiváltja az otthoni karantént is.
Egyelőre nem tudni, hogy a szigetország többi állama is ugyanezt a szabályrendszert alkalmazza-e a közeljövőben, ők ugyanis saját maguk, Londontól függetlenül dönthetnek ezekben a kérdésekben.

Címkék: anglia, COVID, feltételek

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 17:43, szerda | Világ

Ezreket evakuáltak La Palma szigetéről egy különösen aktív vulkán miatt

A Spanyolországhoz tartozó La Palma szigetéről több, mint 6800 embert kellett kimenekíteni. A hivatalok Todoque városából evakuálták a lakosokat a Cumbre Vieja vulkán aktivitása következtében.

2021. Szeptember 20. 17:28, hétfő | Világ

Ezen a napon: szeptember 20. – A Takarítás világnapja

Folytatjuk állandó rovatunkat a szeptember 20-i eseményekkel. A takarítás mellett próbáljunk elmerülni a történelem érdekesebb és fontosabb eseményeiben. Mindenkinek szép napot és jó olvasást!

2021. Szeptember 20. 15:37, hétfő | Világ

Zuckerberg fittyet hány a facebook algoritmusának negatív következményeire

A szociális háló alapítója egyáltalán nem zavartatja magát a facebookon alkalmazott algoritmus negatív hatásai miatt. Teszi mindezt szándékosan.

2021. Szeptember 19. 20:01, vasárnap | Világ

Elkészült a Google atlanti kábele

A tech-óriás nagyszabású projektjére csupán egy évnyi idő volt szükséges.