2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. November 30. 07:03, szerda | Sport
Forrás: Qatar 2022 / hvg

Anglia és USA a B-csoport két továbbjutója

Anglia és USA a B-csoport két továbbjutója

Az angolok simán verték Wales-t, az amerikai válogatott pedig nagyot küzdőtt Iránnal.

Nagyon izgalmas mérkőzésnek néztek elébe a szurkolók, egyrészt mert az amerikaiaknak gólt kellett szerezniük, Iránnak pedig elég lett volna a döntetlen is.

Az első félidőben nem alakított ki egyik csapat sem nagyobb helyzetet, egészen a 38. percig, amikor is Pulisic talált be az iráni kapuba, megszerezve így a vezetést és a pillanatnyi továbbjutást az amerikaiaknak.

A másik meccs alakulása miatt (3-0 Angliának) a matematika nagyon egyszerű lett: aki nyer, továbbjut, döntetlennél Irán. Ezt a tényt szem előtt tartva az iráni csapat sokkal aktívabban kezdett el futballozni. A második félidő második felétől náluk volt a mezőnyfölény, de komolyabb helyzetig nem jutottak el.

A legnagyobb helyzetet a hosszabbítás végén hagyta ki a perzsa csapat, így aztán három ponttal kiesett, az USA pedig továbbjutott.

A B-csoport eredménye:

Anglia - 7 pont
Egyesült Államok - 5 pont
Irán - 3 pont
Wales - 1 pont

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.