2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Július 20. 18:30, hétfő | Helyi
Forrás: tasr

Andruskó állítja, ügyészek meggyilkolásáról kommunikált Zsuzsovával

Andruskó állítja, ügyészek meggyilkolásáról kommunikált Zsuzsovával

Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának ügyében elítélt Andruskó Zoltán azt vallotta, Alena Zsuzsovával váltott üzenetek valójában Peter Šufliarský és Maroš Žilinka ügyész meggyilkolásának előkészítéséről szólnak.

Ezt a Speciális Büntetőbíróság szenátusa előtt mondta Andruskó. Zsuzsová azonban visszautasítja az állításokat és azt mondta, még az újságíró meggyilkolása után is tartozott neki Andruskó.

A bíróságon felolvasták az SMS-esek, amelyeket Andruskó és Zuszsová váltott egymással. Az üzeneteket magyar nyelven írták, Zsuzsová azt üzente Andruskónak, adja vissza a pénzt és fizesse ki a kamatokat is. Elmondása szerint az üzenetváltás a cáfolat Andruskó állításaira, melyek szerint semmivel sem tartozott Zuzsovábak. „Ezek az üzenetek bizonyítják, hogy pénzt kapott kölcsön, én kértem a kamatokat, de nem fizetett, késett a törlesztéssel" - tette hozzá az elítélt.

Andruskó ezzel szemben azt állítja az üzenetek a Különleges Ügyészi Hivatal ügyésze, Maroš Žilinka és Peter Šufliarský korábbi főügyész-helyettes meggyilkolásának előkészítéséről szólnak. Azt mondta, Zsuzsová találta ki az adósságról szóló mesét, és azt mondta, azért követelte tőle a pénzt, mert nem likvidálta Žilinkát. Andruskó korábban kijelentette a nő azt mondta neki, százezrekkel tartozik, mert nem ölte meg az ügyészeket.

A másik vádlott, Kočner is azt állítja, Andruskó hazudik, Daniel Lipšic, a Kuciak család jogi képviselője viszont hiteles tanúnak tartja.

„Tanúvallomását objektív bizonyítékok támasztottak alá" - mondta Lipšic. Andruskónak, amikor vallomást tett, még nem lehetett tudomása a Threema-üzenetekről, és még a rendőrségnek sem voltak birtokában a helymeghatározási adatok. Andruskó a letartóztatás napján tett tanúvallomást.

Az ebédszünet előtt befejeződött Andruskó kihallgatása. Délután Dušan Mikulaj informatikai kriminalisztikai szakértő jelent meg a szenátus előtt.

Nyitókép: TASR

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Február 05. 09:35, hétfő | Helyi

Dunaszerdahely: A városi buszok új menetrendje február 5-én lép hatályba

A város tömegközlekedési rendszerének fejlesztése érdekében február 5-én új menetrend lép életbe a városi buszok számára, figyelembe véve a lakossági kéréseket. A változások elsősorban az 1-es vonalra koncentrálódnak.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.