2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2020. Július 08. 19:00, szerda | Világ
Forrás: Index

Androidos appok, amik a Facebook-jelszavát vadásszák

Androidos appok, amik a Facebook-jelszavát vadásszák

Bár a Google igyekszik tisztán tartani az androidos alkalmazásboltját, néhány nem éppen veszélytelen applikáció továbbra is átverekedi magát a biztonsági szűrők rendszerén. Most a Facebook adatok kerültek veszélybe.

Az Evina nevű francia kiberbiztonsági cég 25 olyan applikációt szúrt ki, amelyek titokban a felhasználóik Facebook jeszavát gyűjtik. Vannak közöttük mobiljátéknak, fájlkezelőnek vagy épp zseblámpának álcázott appok, valójában azonban valamennyi alkalmazás a felhasználók Facebook-jelszavát akarja megszerezni.

Az applikációk figyelik, hogy a felhasználó éppen milyen alkalmazásokat használ, és amennyiben a Facebook kerül megnyitásra, akkor a kártevő appok egy böngészőt nyitnak meg a Facebook webes változatával. Így a gyanútlan felhasználó akár azt is hiheti, hogy amit lát, azt a Facebook applikációja nyitotta meg. Ha beírja az adatait az oldalra, a kártevő appok levadásszák azokat, és továbbítotják őket egy távoli szerverre.

A következő appokat kell törölni, amennyiban azokat letöltötte.

Fotó: Evina

Címkék: Android, app, Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.