2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. November 09. 19:45, hétfő | Rendőrségi
Forrás: TASR, facebook

Andrej Kiska: Tudtam Bödör konspirációs találkozóiról

Andrej Kiska: Tudtam Bödör konspirációs találkozóiról

POZSONY, november 9. – Andrej Kiska ex-elnök tudott Norbert Bödör titkos találkáiról, ezt közösségi oldalán jelentette be azzal, hogy államfőként hozzájutott ilyesfajta információkhoz is.

„A személy, aki ezt közölte velem, többet tud mondani az ügyről. Nyilvánvaló, hogy a NAKA még nem érte el a jéghegy csúcsát,” magyarázta Kiska. Kiska azért reagált a közösségi hálón, mert a NAKA legutóbbi akciójáról készített jegyzőkönyvben többször is feltűnt a neve. Arról is tudott, hogy a nemrég őrizetbe vett ex-rendőrkapitány, Tibor Gašpart egyfajta szolgaként ültette a rendőrség élére az akkori belügyminiszter, Róbert Kaliňák. „A kezükben volt az egész rendőrség és az ügyészség, ezért volt merszük a köztársasági elnök ellen menni,” írja Kiska.

Azzal folytatja, hogy a rendőrség gyorsan és effektíven oldotta azt, amit akkoriban Robert Fico a médiában belengetett. Kiska szerint „Fico pontosan tudta, hogy a rendőrség mit művel a politikai ellenfeleivel”. A volt államfő arra kíváncsi, ki adta a rendőrségnek ezeket a parancsokat akkoriban.

A NAKA a múlt héten vett őrizetbe több, volt magasrangú rendőrt. A Norbert Bödör körül tevékenykedő bűnbanda 13 tagja ellen emeltek vádat. Hatukat azonnal börtönbe szállították, onnan védekezhetnek. Az ítélet nem jogerős, még várják a Legfelsőbb bíróság döntését.

Címkék: kiska

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.