2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. Október 15. 14:32, péntek | Világ
Forrás: BitCoin News / Cambridge Egyetem

Amerikában bányásszák a legtöbb Bitcoint

Amerikában bányásszák a legtöbb Bitcoint

Első alkalommal történt meg, hogy az Egyesült Államok megelőzte Kínát a legnépszerűbb kriptovaluta termelésében.

A Cambridge-i Egyetem nyilvánosságra hozta a bitcoin-bányászattal kapcsolatos legfrissebb adatokat, amelyekből kiderült, hogy júliusban a globális bitcoin-termelés 35,4 százaléka történt az USA-ban. Ez a tavaly szeptemberi arányhoz képest 428 százalékos növekedésnek felel meg.

A Cambridge-i Alternatív Fizetési Központ a jelentésében azt írta, hogy az alternatív globális online pénzügyi piacot 2018-ig Kína határozta meg, de az azóta megvalósult helyi piaci fejlődések és szabályozási változások oda vezettek, hogy az ázsiai állam helyi volumene és globális piaci részesedése az idei esztendőre jelentős mértékben csökkent. Mindez különösen annak tükrében szembetűnő, hogy 2019-ben még a bitcoin-bányászat 48, 2020 szeptemberében pedig a 67 százaléka Kínában valósult meg. Azóta viszont folyamatos a csökkenés.

Boaz Sobrado kriptovaluta-szakértő kijelentette, hogy ezzel egyértelműen megdőlt az az állítás, hogy Kína kontrollálja a népszerű virtuális fizetőeszköz piacát. Ezzel szemben az Amerikai Egyesült Államok néhány dolgot tud kínálni az új otthont kereső bitcoin-termelőknek. Az olyan szövetségi államok, mint Texas a világ legalacsonyabb energiaáraival rendelkeznek, ez pedig komoly előnyt jelent ezen a területen.

Adam Back, a Blockstream nevű blokklánc-cég vezetője rámutatott, hogy a bányászat egy rendkívül érzékeny üzlet, ha a költségtényezőkről van szó és csak akkor van értelme, ha az azt végzők olyan helyet találnak, ahol az energiaárak viszonylag alacsonyak. Texas és más amerikai szövetségi államok azonban nem csak alacsony ezt tudják biztosítani, hanem kedvező politikai környezettel és megfelelő infrastruktúrával is rendelkeznek.

Darin Feinstein, a bitcoin-infrastruktúra építésére specializálódott Core Scientific társalapítója hozzátette, hogy ha valaki több százmillió dollár értékű bányásztevékenységet akar Kínából kitelepíteni, akkor természetesen meg akar bizonyosodni arról, hogy a befogadó országban bizonyos földrajzi, politikai és jogi stabilitás van.

Címkék: Bitcoin, kriptovaluta, usa

Ezek érdekelhetnek még

2021. November 30. 00:27, kedd | Világ

Ezen a napon: november 30. – Szent András napja

November 30-án ünnepeljük Szent András napját, de a történelem hosszú idővonalán történt azért egy s más, amit érdemes megemlítenünk. Íme.

2021. November 29. 23:12, hétfő | Világ

A Samsung Amerika felé vette az irányt

Gyárat épít a koreai cégóriás, méghozzá az Egyesült Államokban.

2021. November 28. 18:52, vasárnap | Világ

Ezen a napon: november 28. – Advent első vasárnapja

Ma van Advent első vasárnapja, és az ünnepvárás jegyében ma is jelentkezünk Mátyás kollégánk állandó rovatával, amelyben sorra vesszük a történelem mai napra datálható jeles eseményeit.

2021. November 28. 17:35, vasárnap | Világ

Mesterséges intelligencia: tíz napra is pontos időjárás-előrejelzés

Fejlődik a technika, fejlődik a mesterséges intelligencia is. Egy új, fontos szegmens esetében tapasztaltak előrelépést a tudósok, amely alapján jó előre pontosan megtudhatjuk, milyen időnk lesz.