2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2021. Szeptember 13. 11:09, hétfő | Bulvár
Forrás: HBO / HVG

Alanis Morissette: tizenöt éves koromban több férfi is megerőszakolt

Alanis Morissette: tizenöt éves koromban több férfi is megerőszakolt

A neves énekesnő egy dokumentumfilmben vallott tinédzserkori traumáiról. Elmondása szerint évekbe telt, mire elfogadta, pontosabban elismerte, hogy ő áldozat volt.

„Mindig azt mondtam, hogy beleegyeztem, de aztán emlékeztettek rá, hogy hé, 15 éves voltál, 15 évesen nem egyezhetsz bele” – mondta az énekesnő az HBO által készített tényfeltáró dokumentumfilmben. Kanadában ugyanis 16 év a beleegyezési korhatár. Morissette ma már nevén meri nevezni a történteket: „Mind pedofilok voltak, és ez mind nemi erőszak volt a törvény szerint.”

A kérdésre, miszerint szeretné-e megnevezni az elkövetőket, nemmel válaszolt, de elmondása szerint a múltban már többször próbálkozott az üggyel kapcsolatban, és mindig süket fülekre talált. Pontosan ezért vallott most, ugyanis szerinte sok esetben nem arról van szó, hogy a nők kivárnának az ilyen vallomásokkal, hanem hogy a társadalom és a kultúránk a mai napig képes elzárkózni a nemi erőszakkal kapcsolatos ügyek elől.

A Jagged című dokumentumfilmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be, Morissette azonban nem lesz ott az eseményen. Az énekes sztár még tavaly beszélt a terápia fontosságáról. „Ha nem lett volna egy csapatnyi terapeuta az életemben, nem hiszem, hogy még itt lennék,” nyilatkozta akkor.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 13:54, szerda | Bulvár

Felesége unokahúgától vár gyermeket a brazil focista

Givanildo Vieira de Souza, azaz ahogy a világ ismeri, Hulk. A brazil focista most nem tehetsége vagy eredményei miatt került a címlapokra, hanem mert ismét apa lesz. A dolog azonban nem ilyen egyszerű.

2021. Szeptember 19. 20:21, vasárnap | Bulvár

Palackba zárt üzenetekre bukkant egy kislány Hawaii szigetén

A kislány a tengerparton sétálva lett figyelmes egy tárgyra. Amit talált, az mindenkit rendesen meglepett.

2021. Szeptember 19. 11:15, vasárnap | Bulvár

Újabb videójáték készül Bud Spencer és Terence Hill főszereplésével

Az első rész nagy sikerének köszönhetően készül a Slaps and Beans (Pofonok és babok) második része, amelynek főszerepében ismét a két legendás színészt láthatjuk.

2021. Szeptember 17. 18:15, péntek | Bulvár

Tizenegy éve élt illegálisan Thaiföldön egy magyar nő, de csak most tartóztatták le

Az idős magyar hölgy története roppant érdekes. Legalábbis az volt, míg a thaiföldi hatóságok észre nem vették, hogy 2009 óta lejárt vízummal él az országban. Elmondása szerint ottfelejtette magát.