2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Szeptember 13. 11:09, hétfő | Bulvár
Forrás: HBO / HVG

Alanis Morissette: tizenöt éves koromban több férfi is megerőszakolt

Alanis Morissette: tizenöt éves koromban több férfi is megerőszakolt

A neves énekesnő egy dokumentumfilmben vallott tinédzserkori traumáiról. Elmondása szerint évekbe telt, mire elfogadta, pontosabban elismerte, hogy ő áldozat volt.

„Mindig azt mondtam, hogy beleegyeztem, de aztán emlékeztettek rá, hogy hé, 15 éves voltál, 15 évesen nem egyezhetsz bele” – mondta az énekesnő az HBO által készített tényfeltáró dokumentumfilmben. Kanadában ugyanis 16 év a beleegyezési korhatár. Morissette ma már nevén meri nevezni a történteket: „Mind pedofilok voltak, és ez mind nemi erőszak volt a törvény szerint.”

A kérdésre, miszerint szeretné-e megnevezni az elkövetőket, nemmel válaszolt, de elmondása szerint a múltban már többször próbálkozott az üggyel kapcsolatban, és mindig süket fülekre talált. Pontosan ezért vallott most, ugyanis szerinte sok esetben nem arról van szó, hogy a nők kivárnának az ilyen vallomásokkal, hanem hogy a társadalom és a kultúránk a mai napig képes elzárkózni a nemi erőszakkal kapcsolatos ügyek elől.

A Jagged című dokumentumfilmet a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be, Morissette azonban nem lesz ott az eseményen. Az énekes sztár még tavaly beszélt a terápia fontosságáról. „Ha nem lett volna egy csapatnyi terapeuta az életemben, nem hiszem, hogy még itt lennék,” nyilatkozta akkor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Február 05. 09:19, hétfő | Bulvár

Kiosztották a Grammy-díjakat

Taylor Swift Midnights című albuma nyerte el a legjobb vokális popalbumnak járó díjat.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.