2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2020. Július 30. 13:32, csütörtök | Helyi
Forrás: TASR

Akár kötelezővé is tehetik majd a Covid-19 elleni védőoltást

Akár kötelezővé is tehetik majd a Covid-19 elleni védőoltást

Szakértők fogják megvitatni, hogy az új koronavírus elleni oltás kötelező vagy csak ajánlott legyen - jelentette ki az Egészségügyi Minisztérium.

A döntés meghozatala során elsősorban a vakcina hatékonysága, valamint az emberi egészségre gyakorolt hatása lesz majd mérvadó. Az értékelést követően pedig a szakértők elkészítik az egész ország területére kiterjedő vakcináció stratégiát - közölte az Egészségügyi Minisztérium.

Az Európai Unió tagállamaként Szlovákia is csatlakozott az Európai Bizottság oltások beszerzésére irányuló közös európai kezdeményezéséhez. Ennek keretében pedig Szlovákia már hárommillió oltást előre megrendelt.

Tekintettel más országok oltási kezdeményezéseire - gondoljunk például a Németországra, Franciaországra, Hollandiára és Olaszországra - az Egészségügyi Minisztérium a vakcina beszerzése tárgyában már más releváns külföldi partnerekkel is felvette a kapcsolatot.

Címkék: Covid-19, vakcina

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Május 17. 10:09, péntek | Világ

Ezen a napon: Május 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Május 17. 09:50, péntek | Magyarország

Orbán: Imádkozunk, hogy Fico minél hamarabb felépüljön

Emlékszem, amikor Szerbiában lelőtték Zoran Djindjic volt miniszterelnököt. Európának azt a területét veszélyes régiónak tartották. Akkor mindenki megdöbbent és elborzadt - mondta Orbán Viktor.