2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Február 15. 17:45, szerda | Életmód
Forrás: aktuality.sk

Abu Dhabi olcsó repülőjegyekkel csábítja a turistákat

Abu Dhabi olcsó repülőjegyekkel csábítja a turistákat

A budapesti retúrjegyek Abu Dhabiba körülbelül 130 eurótól kezdődnek.

A Wizz Air 2021 végén bejelentette, hogy közvetlen járatokat indít Dubaiba és Abu Dhabiba. Azóta mindkét úticél iránt jelentősen megnőtt az érdeklődés, de a legnagyobb ugrás Abu Dhabi esetében volt tapasztalható. 2021-hez képest 2022-ben több mint 4000 százalékkal több szlovák turista választotta Abu Dhabit utazása céljául. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosa így igazi turisztikai célponttá nőtte ki magát tekintve, hogy az országba utazók huszonöt százaléka ezt a várost látogatja meg.

Amit érdemes megnézni Abu Dhabiban

  • Sheikh Zayed Nagy mecset: Ez az egyik legimpozánsabb mecset a világon, amely akár 40 000 embert is befogad egyszerre. Az épület gazdag részletgazdagsággal és luxus kivitelezéssel készült, többek között Swarovski kristályokkal díszített szőnyegeivel.
  • Emirates Palace: Ez az 5 csillagos luxusszálloda igazi emblematikus helyszíne Abu Dhabinak. A szálloda épületei és a környező kertek mesésen szépek és elegánsak. Itt szállt meg az angol királyi család is, amikor ellátogattak Abu Dhabiba.
  • Saadiyat-sziget: Ez a gyönyörű sziget Abu Dhabi partjainál található, és különleges művészeti, kulturális és oktatási látnivalókat kínál. Itt található az Louvre Abu Dhabi, valamint a Guggenheim Abu Dhabi és a Zayed Nemzeti Múzeum is.
  • Corniche: Ez a tengerparti sétány tökéletes hely arra, hogy élvezd a szabadidődet, a partot és az Abu Dhabi öböljének lenyűgöző látványát. A sétányon találsz kerékpárutakat, strandokat, sportpályákat, játszótereket és sok más szórakozási lehetőséget.
  • Yas Island: Ez a sziget Abu Dhabi északi részén található, és számos szórakozási lehetőséget kínál. Itt található a Formula 1 Yas Marina Circuit, a Ferrari World Abu Dhabi, valamint a Yas Waterworld és a Yas Mall is.
  • Al Ain: Ez az oázisváros Abu Dhabi határában található, és a világörökség része. Az oázis évszázadok óta a térség egyik legfontosabb szabadidős és kulturális központja, ahol számos műemlék és kulturális örökség található.

forrás: aktuality.sk

Címkék: Abu Dhabi, utazás, Wizz Air

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.