2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Január 13. 17:23, péntek | Sport
Forrás: motorsport.com

A Williams is nyilvánosságra hozta az idei autóbemutatójának időpontját

A Williams is nyilvánosságra hozta az idei autóbemutatójának időpontját

A Williams lett a legújabb csapat, amely megerősítette, hogy mikor mutatja be a 2023-ra tervezett versenygépét.

A brit patinás F1-es alakulat szerdán megerősítette, hogy az idénynyitó rendezvényüket február 6-án tartják, így az Oxfordshire-i csapat mindenkit megelőzve, elsőként rántja majd le a leplet új autójáról. Legalábbis jelen állás szerint, ugyanis a Haas, az Alfa Romeo és a címvédő Red Bull gálájának időpontja továbbra is ismeretlen. Az eseményre február 6-án, brit idő szerint 14 órakor kerül sor a Williams weboldalán és annak alkalmazásán keresztül, amely során a csapat felfedi a 2023-as versenyautójának kilétét.

A versenyzőpárost Alex Albon és új csapattársa, az amerikai Logan Sargeant alkotják majd, aki idén debütál a száguldó cirkuszban. Sargent Nicholas Latifit váltja, akinek három év alatt nem sikerült igazán maradandót alkotnia. A floridai születésű versenyző 2020-ban bronzérmes lett a Formula 3-mas bajnokságban, míg a 2022-es Formula 2-es sorozatban az előkelő negyedik helyet szerezte meg.

A Williams jelenleg számos belső változtatáson megy keresztül, miután a múlt hónapban távozott az istálló csapatfőnöke (Jost Capito) és technikai igazgatója (François-Xavier Demaison) is, akik mindössze két évet töltöttek el a brit alakulatnál.

Hogy kikkel pótolják a távozókat, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy a csapat idén szeretne javítani a tavalyi gyenge formáján, ugyanis a 2022-es konstruktőri bajnokságban mindössze nyolc pontot szereztek, amivel az utolsó helyen zártak.

forrás: motorsport.com
kép forrása: wikimedia.org / Alberto-g-rovi

Címkék: f1, forma 1, williams

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.