2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Október 13. 18:04, szerda | Koronavírus
Forrás: cas.sk / WHO

A WHO azon dolgozik, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a koronavírus okozta járvány

A WHO azon dolgozik, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a koronavírus okozta járvány

Az Egészségügyi Világszövetség a szerdai napon huszonhat szakértő segítségét kérte egy új tanácsadói csoport létrehozásához, amelynek feladata az új kórokozók eredetének felkutatása lesz.

Az új csoport tagjai közül többen is részt vettek a SARS-CoV-2 koronavírus elemzésében – írja a Reuters hírügynökség. „Elengedhetetlen, hogy megértsük, honnan jönnek ezek a kórokozók. Ha ez sikerülne, akkor megakadályozhatnánk a gócpontok kialakulását. Ehhez azonban a tudás sokkal szélesebb skálájára lesz szükségünk. Elégedettséggel tölt el minket, hogy ilyen neves kutatók csatlakoztak a SAGO csoporthoz,” mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezérigazgatója.

A nyilatkozat emellett tartalmazza a tudósok névsorát is, ahol olyan elismert tudósokra és kutatókra bukkanhatunk, mint Marion Koopmans, Thea Fisher, Hung Nguyen vagy éppen a kínai Yungui Yang. Utóbbi részt vett a koronavírus wuhani vizsgálatában. A WHO még augusztusban nyitotta meg a jelentkezést az érdeklődők előtt azzal, hogy a legkiválóbb kutatókat várják a közös munkára. A csoport feladata az lesz, hogy az állatokról emberekre vándorló kórokozók eredetét és terjedésének formáját hamarabb megértsék, így elkerülve egy következő világméretű járvány kirobbanását.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 16:26, vasárnap | Koronavírus

Ezt kell tennünk, ha megkaptuk az SMS-értesítést a harmadik oltásra

Végre nálunk is megkezdődött a koronavírus elleni oltás harmadik adagjának beadása. A legrizikósabb csoportok tagjai már megkapták az oltási meghívót tartalmazó szöveges üzeneteket.

2021. Október 15. 14:11, péntek | Koronavírus

Jövő héttől már öt járás kapja meg a fekete besorolást

Nőtt azon járások száma, amelyekben kritikussá vált a koronavírus okozta járványhelyzet – tájékoztat a Denník N cikke.

2021. Október 15. 13:54, péntek | Koronavírus

Koronavírus: pénteki adatok

POZSONY, október 15. – Szlovákiában csütörtökön a PCR-tesztek segítségével 1952 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 11518 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. Október 14. 15:47, csütörtök | Koronavírus

Koronavírus: csütörtöki adatok

POZSONY, október 14. – Szlovákiában szerdán a PCR-tesztek segítségével 1871 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 12531 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.