2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 13. 18:04, szerda | Koronavírus
Forrás: cas.sk / WHO

A WHO azon dolgozik, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a koronavírus okozta járvány

A WHO azon dolgozik, hogy a jövőben ne ismétlődhessen meg a koronavírus okozta járvány

Az Egészségügyi Világszövetség a szerdai napon huszonhat szakértő segítségét kérte egy új tanácsadói csoport létrehozásához, amelynek feladata az új kórokozók eredetének felkutatása lesz.

Az új csoport tagjai közül többen is részt vettek a SARS-CoV-2 koronavírus elemzésében – írja a Reuters hírügynökség. „Elengedhetetlen, hogy megértsük, honnan jönnek ezek a kórokozók. Ha ez sikerülne, akkor megakadályozhatnánk a gócpontok kialakulását. Ehhez azonban a tudás sokkal szélesebb skálájára lesz szükségünk. Elégedettséggel tölt el minket, hogy ilyen neves kutatók csatlakoztak a SAGO csoporthoz,” mondta Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO vezérigazgatója.

A nyilatkozat emellett tartalmazza a tudósok névsorát is, ahol olyan elismert tudósokra és kutatókra bukkanhatunk, mint Marion Koopmans, Thea Fisher, Hung Nguyen vagy éppen a kínai Yungui Yang. Utóbbi részt vett a koronavírus wuhani vizsgálatában. A WHO még augusztusban nyitotta meg a jelentkezést az érdeklődők előtt azzal, hogy a legkiválóbb kutatókat várják a közös munkára. A csoport feladata az lesz, hogy az állatokról emberekre vándorló kórokozók eredetét és terjedésének formáját hamarabb megértsék, így elkerülve egy következő világméretű járvány kirobbanását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.