2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 01. 15:22, kedd | Tech

A WD-40 története

A WD-40 története

A WD-40 egy ikonikus és sokoldalú kenőanyag, amelyet az emberek szinte mindenhol használnak otthoni, ipari és kereskedelmi környezetben.

A termék neve egy rövidítés, "WD" azaz "Water Displacement" (vízlepergetés) rövidítése, míg a "40" az eredeti termékfejlesztésben részt vevő kémikusok kutatólaboratóriumának sorszámát jelöli.

A WD-40 története az 1950-es évek közepére nyúlik vissza, amikor a rakétamotorok kifejlesztésével foglalkozó Rocket Chemical Company nevű vállalatot alapították San Diego-ban, Kaliforniában. A cég célja az volt, hogy hatékonyabb kenőanyagot hozzon létre a rakétamotorok számára, de ez nem így történt. Ennek ellenére, egy melléktermékük kiválóan teljesített más területeken.

A 40. kísérlet során az egyik kémikusnak sikerült létrehoznia egy új formulát, ami hatékonyan elűzte a vizet, és óvatosan kenőanyagként is működött. Rájöttek, hogy ez az új formula számos hétköznapi problémát is megoldhat, például megvédi a fémfelületeket a rozsdától, enyhíti a csikorgó hangokat, és könnyen meglazíthat vele elfekvő anyagokat.

1953-ban a WD-40 elnevezésű termék kereskedelmi forgalomba került, és a kezdetekben repülőtereken és az űriparban használták. Azonban hamarosan rájöttek, hogy a terméknek számtalan felhasználási lehetősége van a mindennapi életben is. Az emberek elkezdték használni otthonaikban, az autóikban, és az ipari szektorban is.

A termék népszerűsége egyre nőtt, és azóta is az egyik legismertebb és legkeresettebb kenőanyag a világon. A WD-40 ma már nem csak az eredeti formula, hanem több változatban is elérhető, mint például az aeroszol spray, a gél és a kenőzsír formájában.

A WD-40 sikerének egyik titka az egyszerűségében rejlik: hatékony, könnyen használható és sokoldalú. Az emberek szeretik, hogy egyetlen termékkel számos problémát megoldhatnak, legyen szó szoros csavarokról, kiszorult zsanérokról, vagy rozsdás felületekről.

A cég, amely először létrehozta a WD-40-et, ma is működik, és továbbra is fejlesztik és gyártják a terméket. Az ikonikus kék-fehér aeroszolos flakonja sok háztartásban és vállalkozásban megtalálható, és továbbra is segíti az embereket a mindennapi kihívások leküzdésében.

Címkék: történet, Tech, wd40

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.