2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2023. Április 04. 09:20, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

A vonatbaleset Hollandiában legalább egy áldozatot követelt

A vonatbaleset Hollandiában legalább egy áldozatot követelt

Az első kocsi egy mezőn kötött ki, a második kocsi az oldalára borult. A vonat hátsó részében tűz ütött ki, de később eloltották.

Legalább egy ember meghalt és 30 másik megsérült egy nagysebességű személyvonat balesetében kedden Hollandia délnyugati részén. Erről a helyi mentőszolgálat számolt be a TASR az AFP és a Reuters jelentése szerint.

A Leidenből Hágába tartó, mintegy 60 utast szállító vonat helyi idő szerint hajnali 3 óra 25 perc körül siklott ki Voorschoten település közelében. Az első kocsi egy mezőn kötött ki, míg a második kocsi az oldalára borulva végezte. A vonat hátsó részén tűz ütött ki, de később eloltották.

A helyi média szerint a vonat azután siklott ki, hogy a pályán lévő építőipari eszközökkel ütközött. A hatóságok azonban ezt még nem erősítették meg, és vizsgálják az esetet - írta az AP.

"Egy ember meghalt, és legalább 30 ember megsérült" - közölték a katasztrófavédelem illetékesei. Pontosították, hogy tizenegy embert a helyszínen ápolnak, a súlyos sérülteket kórházba szállították.

A holland vasúttársaság a közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy a baleset miatt törölték a Leiden és Hága egyes részei közötti vonatközlekedést.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:29, csütörtök | Sport

Győzött a Boston és bebiztosította a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában

A Celtics megszerezte szezonbeli 60. győzelmét.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.