2023. szeptember 26, kedd - Jusztina

Hírek

2023. Április 04. 09:20, kedd | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

A vonatbaleset Hollandiában legalább egy áldozatot követelt

A vonatbaleset Hollandiában legalább egy áldozatot követelt

Az első kocsi egy mezőn kötött ki, a második kocsi az oldalára borult. A vonat hátsó részében tűz ütött ki, de később eloltották.

Legalább egy ember meghalt és 30 másik megsérült egy nagysebességű személyvonat balesetében kedden Hollandia délnyugati részén. Erről a helyi mentőszolgálat számolt be a TASR az AFP és a Reuters jelentése szerint.

A Leidenből Hágába tartó, mintegy 60 utast szállító vonat helyi idő szerint hajnali 3 óra 25 perc körül siklott ki Voorschoten település közelében. Az első kocsi egy mezőn kötött ki, míg a második kocsi az oldalára borulva végezte. A vonat hátsó részén tűz ütött ki, de később eloltották.

A helyi média szerint a vonat azután siklott ki, hogy a pályán lévő építőipari eszközökkel ütközött. A hatóságok azonban ezt még nem erősítették meg, és vizsgálják az esetet - írta az AP.

"Egy ember meghalt, és legalább 30 ember megsérült" - közölték a katasztrófavédelem illetékesei. Pontosították, hogy tizenegy embert a helyszínen ápolnak, a súlyos sérülteket kórházba szállították.

A holland vasúttársaság a közösségi médiában közzétett bejegyzésében közölte, hogy a baleset miatt törölték a Leiden és Hága egyes részei közötti vonatközlekedést.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2023. Augusztus 17. 16:44, csütörtök | Rendőrségi

A miniszterelnök péntekre hívta össze a Biztonsági Tanácsot

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) több gyanúsított ellen is vádat emelt a csütörtöki Kifejlet nevű akció keretében.

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

2023. Július 13. 12:02, csütörtök | Rendőrségi

Kiesett az ablakon egy nyugdíjas Eperjesen

Az ügyben büntetőeljárás indult, a Büntetőtörvénykönyv 194. paragrafusának első bekezdése szerinti emberölés bűntette miatt rövidített nyomozás folyik - közölte Jana Ligdayová szóvivő.

2023. Július 11. 08:15, kedd | Rendőrségi

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen

Egy férfi közel 120 km/h-val rollerezett lakott területen