2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Január 18. 11:05, szerda | Világ
Forrás: startitup.sk

A Tőrbe ejtve második része, Az üveghagyma uralta a Netflixet

A Tőrbe ejtve második része, Az üveghagyma uralta a Netflixet

A Netflix nyilvánosságra hozta filmjeinek és sorozatainak karácsonyi statisztikáit, a számok pedig keserédesek a népszerű streaming szolgáltatónál.

Míg a Daniel Craig fémjelezte nyomozós mozi rekordokat döntöget, addig a Vaják sorozat spin-offja egyelőre nagy csalódás a szolgáltatónak – olvasható a Variety portálon.

Félmilliárdot fizetett ki érte a Netflix

Kezdjük először a pozitív hírekkel. A 2019-es év váratlan slágerének folytatása, az Üveghagyma című, sztárokkal teletűzdelt krimi kezd jó befektetésnek tűnni a Netflix számára.

A Netflix csillagászati 450 millió dollárért vásárolta meg Rian Johnson rendező detektív-filmsorozatát, így az üzlet az egyik legdrágábbnak számít a streaming szolgáltató történetében. A csaknem félmilliárd dolláros összegért a Netflixnek sikerült bebiztosítania az eredeti film és következő két epiződ kizárólagos közvetítési jogait.

A Glass Onion december 23-án került be a szolgáltató kínálatába, és gyorsan a nézettségi listák élére ugrott. Ennek hatására az előfizetők láthatóan újra kíváncsiak lettek az első részre, mivel a 2019-es film ismét a TOP 10-es listára került.

De még ennél is fontosabb, hogy a Glass Onion a Netflix minden idők harmadik legnézettebb filmje lett a streaming-szolgáltatás első 10 napja alatt. A nézők összesen 127 millió órát töltöttek a karácsonyi detektívtörténet nézésével, amitől csak a Különösen veszélyes bűnözők (Red Notice) és a Ne nézz fel! (Don't Look Up) filmek teljesítettek jobban.

A Netflix így fellélegezhet gigantikus beruházásával kapcsolatban, sőt Rian Johnson rendező már aktívan gondolkodik a folytatáson, aminek saját szavai szerint ismét egyedinek kell lennie, és valami egészen újat kell nyújtania.

forrás: startitup.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.