2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2023. Február 17. 15:05, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A szlovákok több mint 50%-a aggódik a háztartásuk pénzügyi helyzete miatt

A szlovákok több mint 50%-a aggódik a háztartásuk pénzügyi helyzete miatt

A felmérés szerint ugyanakkor Szlovákiában a lakosság 23 százaléka gondolja úgy, hogy háztartása tükrözi személyiségét, a további válaszadó pedig szívesen újítaná fel az otthonát.

A szlovákok rosszabbul érzik magukat a háztartásukban, mint egy évvel ezelőtt, különösen az egyedül élők, és 53 százalékuk aggódik háztartásuk anyagi helyzete miatt. Ez az Ikea vállalat háztartási életéről szóló felméréséből derül ki, amelyet a YouGov elemző intézet végzett 1006 tizennyolc év feletti válaszadóból álló mintán.

A válaszadók 49 százaléka aggódik a gazdaság általános állapota miatt. A felmérés szerint ugyanakkor Szlovákiában a lakosság 23 százaléka gondolja úgy, hogy háztartása tükrözi személyiségét, a további válaszadó pedig szívesen újítaná fel az otthonát. Otthonuknak köszönhetően a szlovákok 51 százaléka érzi jól magát lelkileg. Ahhoz, hogy a háztartás tükrözze az ember személyiségét, a szlovákok 46 százaléka tartja fontosnak a megvásárolt dolgokat, 43 százalékuk számára elengedhetetlen a hobbihoz és egyéb szükségletekhez kellő hely, és a válaszadók 41 százaléka szerint fontos az is, hogy kikkel osztoznak egy fedélen.

A szlovákok a háztartásban felmerülő érzelmi szükségleteket tartják a legfontosabbnak, ilyena kényelem, a biztonság és a magánélet. Legkevésbé fontosnak az összetartozás érzését, a sikert és a tulajdonjogot nevezték meg. A felmérés szerint az otthon kielégíti a gyermekkel, élettárssal élők érzelmi szükségleteit.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.