2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Szeptember 07. 09:45, csütörtök | Sport
Forrás: Teraz.sk

A szlovák válogatott mindenképpen pontot akar szerezni a favorit Portugália ellen

A szlovák válogatott mindenképpen pontot akar szerezni a favorit Portugália ellen

Négy selejtezőkör után a szlovák csapat tíz ponttal a második helyen áll a tabellán.

A szlovák labdarúgók legutóbb 2005-ben találkoztak Portugáliával a selejtezőkön. Pozsonyban 1:1-es döntetlent értek el, idegenben a szlovákok 0:2-re kikaptak. Francesco Calzona védencei pénteken is szivesen osztoznának a pontokon, a J csoport favoritja elleni bármilyen pontgyűjtés a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének következő szakaszába juttatná őket.

Pozsonyban a csoport favoritjával méri össze erejét a szlovák válogatott, amely teljes 12 ponttal és 14:0-s mérleggel vezeti a tabellát. "A mérkőzés a szurkolók számára is különleges, akik Portugáliát szeretnék látni, ilyen meccset nem láthatnak minden nap, de mi úgy vesszük, mint bármelyik másikat. Sok meccsünk van még hátra, hosszú a kvalifikáció. Eddig jól játszottunk, és hiszem, hogy ez így fog folytatódni" - mondta a középpályás Ondrej Duda. Juraj Kucka különleges mérkőzésen lép pályára, a szlovákok alapembere 100. válogatott meccsét játssza majd.

Legutóbb Izlandon Portugália kissé megingott, de 1-0-ra nyert, előtte viszont 4-0-ra verte Liechtensteint, 3-0-ra Bosznia-Hercegovinát, és hat gólt lőtt Luxemburgnak. A szlovákok a selejtezők elején gól nélküli döntetlent játszottak Luxemburggal, majd 2-0-s diadalt arattak Bosznia-Hercegovina felett. Izlandon egy 2-1-es győzelem után, majd néhány nappal később Liechtensteinben (1-0) szereztek három rendkívül fontos pontot. A csoportból csak az első két helyezett csapat jut ki az 2024-es Eb-re. "Jó helyzetben vagyunk, de még semmi sem dőlt el, és még sok pontot kell szereznünk. Megpróbálunk minden meccsen pontozni" - mondta a szlovákok csatára, Tomáš Suslov.

A pozsonyi párharc a jegyértékesítés kezdete óta rendkívüli szurkolói érdeklődésnek örvend, a stadion teltházas lesz. A húzóember kétségkívül a portugál szupersztár, Cristiano Ronaldo. A harmincnyolc éves futballista egyben Lukáš Haraslín példaképe is, aki a cseh bajnoki formáját szeretné kamatoztatni a favorit ellen. A Sparta Praha színeiben hét mérkőzésen öt gólt szerzett, és vezeti az ágyúsok góllövőlistáját. "A portugálok csapatában a legnagyobb húzónév Cristiano lesz, aki sok futballista bálványa. Gyerekkorom óta az én példaképem is. Egyszer már találkoztunk egy mérkőzésen, de most csak a mérkőzésen nyújtott teljesítményemre fogok gondolni. Európa-bajnokok és olyan játékosok ellen játszani, akik megnyerték a Bajnokok Ligáját és rengeteg díjjal rendelkeznek, valószínűleg különleges dolog. Tudjuk, hogy milyen erősek, de hiszem, hogy a legjobbunkat fogjuk nyújtani, és nem fogunk csalódást okozni."

Roberto Martinez védencei az esélyes szerepét látják, de a támadó középpályás Vitinha is a szlovákok erejére mutatott rá. "Kemény mérkőzésre számítunk, mint mindig. Nagyon közel vagyunk az Európa-bajnoki szerepléshez, arra kell koncentrálnunk, ami ránk vár. A Szlovákia elleni mérkőzés lesz az eddigi legnagyobb kihívás ebben a selejtezőben. Jó csapatuk van, és otthon játszanak. A mérkőzés maximális figyelmet, elkötelezettséget és motivációt igényel majd tőlünk. Nagyon jó játékosaink vannak minden poszton, tudjuk, hogy ha nálunk van a labda, akkor közelebb kerülünk a gólhoz. Dominánsak akarunk lenni" - idézte az fpf.pt sportportál.

A mérkőzést svéd játékvezetők vezetik. Glen Nyberg lesz a játékvezető, a vonalakon Mahbod Beigi és Andreas Söderqvist segítik őt.


A 2024-es Európa-bajnokság selejtezőjének 5. fordulója, J csoport:

Szeptember 8., péntek 20.45 óra

SZLOVÁKIA - Portugália /Štadión Tehelné pole, Pozsony/, játékvezetők: Nyberg - Beigi, Söderqvist

Várható kezdőkeretek:

Dúbravka - Pekarik, Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda, Bénes - Polievka, Haraslín.

Portugália: Costa - Antonio Silva, Dias, Pereira - Cancelo, Bernardo Silva, Palhinha, Fernandes, Vitinha - Ronaldo, Joao Felix.

Tabella - J csoport :

1. Portugália 4 4 0 0 14:0 12

2. SZLOVÁKIA 4 3 1 0 5:1 10

3. Luxemburg 4 2 1 1 4:6 7

4. Bosznia és Herc. 4 1 0 3 3:7 3

5. Izland 4 1 0 3 8:6 3

6. Liechtenstein 4 0 0 0 4 0:14 0


Forrás: teraz.sk

Címkék: EURO 2024, selejtező

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.