2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2021. Február 16. 12:31, kedd | Koronavírus
Forrás: cas.sk

A szakolcai és komáromi kórházak koronavírusos gyermekbetegekről számolnak be: Milyen a betegség lefolyása?

A szakolcai és komáromi kórházak koronavírusos gyermekbetegekről számolnak be: Milyen a betegség lefolyása?

A járványhelyzet a szakolcai kórházban kissé romlott az új koronavírusban szenvedő betegek száma, valamint a pozitív kórházi alkalmazottak száma szempontjából.

A TASR hírügynökséget az Agel csoport szóvivője, Martina Pavliková tájékoztatta. Újdonság, hogy az elmúlt napokban koronavírus-pozitív gyermekek is előfordultak a kórházban. „Fekvőbeteg ellátást nyújtottunk egy óvodás gyermeknek, enyhe lefolyású betegséggel,“ mondta Katarína Naďová kórházi epidemiológus.

Jelenleg a legsúlyosabb helyzet a sebészeti osztályon van, ahol 9 orvosból 4-nek pozitív tesztje volt. „Összesen 10 koronavírusos alkalmazottat tartunk nyilván, 5 pedig karanténban van. Az intézményben 38 koronavírus-fertőzött betegnek nyújtunk egészségügyi ellátást, további 6 szorul mesterséges lélegeztetésre,“ közölte Daniel Vidovič igazgatóhelyettes. Mint mondta, a COVID-19 járványban szenvedők száma nem csökken az egész régióban, amit az elvégzett PCR vizsgálatok is megerősítenek. „A pozitivitás a PCR tesztek esetében 25 százalék körül mozog,“ ismertette Vidovič. A második adag oltóanyagot már minden kórházi dolgozó megkapta, aki igényt tartott rá. „A lakosság oltása is folytatódik. Fontos, hogy a kórház továbbra is el legyen látva oltóanyagokkal. Az érdeklődőknek előzetesen regisztrálniuk kell magukat a

korona.gov.sk

portálon,“ pontosította a szóvivő. A szakolcai kórház továbbra is korlátozott menetben működik, érvényesek a szigorú járványellenes intézkedések és látogatási tilalom van. Komárom: A kórházban teljesen megteltek az átalakított osztályok A komáromi Agel kórházban teljesen elfoglalták a COVID-19 betegek a reprofilizált ágyakat. A komáromi járásban még mindig súlyos a járványhelyzet, a kórházban a koronavírus előfordulását gyermekeknél is rögzítették. „A gyermekosztályon két ilyen esetet tartottunk nyilván, szerencsére a betegség menete enyhe volt,“ közölte Miroslav Jaška kórházigazgató.

A kórház jelenleg 55 koronavírus-fertőzött betegnek nyújt egészségügyi ellátást, akik közül 4 szorul mesterséges lélegeztetésre, 2 pedig nem invazív lélegeztetésre. Összesen 23 koronavírusos alkalmazottunk van szolgálaton kívül, további 9 pedig karanténban van. A kórház jelenleg korlátozva működik a belgyógyászati, nőgyógyászati és onkológiai osztályon, valamint a gasztroenterológiai és vesztibuláris klinikákon. Az elmúlt hét során a kórház 345 jelentkezőnél végzett el PCR tesztet, akik közül 76 pozitív volt. Antigén tesztet 1615 személy abszolvált, ezek közül 60 teszt pozitív volt.

Címkék: kórház, koronavírus

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 10:27, csütörtök | Sport

HARMADIK GYŐZELEM A VB-n: A szlovákok 4:0-ra verték Lengyelországot

Samuel Hlavaj kapus 20 védést mutatott be, és bemutatta első hibátlan mérkőzését.

2024. Május 16. 10:02, csütörtök | Rendőrségi

Kaliňák: A miniszterelnök állapota a műtét után stabil, de még mindig súlyos

A kórház szóvivője hozzátette, hogy két sebészcsoport öt órán keresztül operálta a miniszterelnököt. Jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.