2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2021. November 24. 13:58, szerda | Koronavírus
Forrás: cas.sk

A szakértők nem tágítanak: háromhetes lockdown jöhet

A szakértők nem tágítanak: háromhetes lockdown jöhet

A higiénikusok szerint a szigorításoknak és a rendeleteknek mindenkire érvényesek kell, hogy legyenek, oltástól függetlenül.

Ezt Ján Mikas tisztifőorvos nyilatkozta a szerdai kormányülést megelőzően. Elismerte, nem ismeri a kormány által ezekben a pillanatokban is tárgyalt végleges verziót. Elmondása szerint Szlovákiában nagyon súlyos a helyzet. A lakosokat arra kéri, minimalizálják a mozgást. A szakember emlékeztetett, hogy a kórházakban ápoltak száma átlépte a 3200-at, ami a COVID-automata alapján teljes lezárást von maga után.

Mikas elismerte, hogy nem ismeri az új rendeletek listájának végleges verzióját, de szerinte mindenkinek össze kell fognia egy ilyen helyzetben. Járványügyi szempontból hajlik a szigorítások háromhetes időtartamára, valamint a helyzet állandó monitorozását javasolta. Mikas szerint, az, hogy nő az oltás iránti érdeklődés, csak később tükröződik vissza a kórházak terheltségére vonatkozóan.
Jaroslav Naď hadügyminiszter szerint már nincs más alternatíva, az országot le kell zárni három hétre, egyéb populista megoldásokra sem idő, sem szükség nincs. A tárcavezető el tudja képzelni bizonyos kivételek bevezetését, de csakis az oltottak esetében. Ez persze attól is függ, hogy Vladimír Lengvarský milyen javaslatot tesz ma le a kormány asztalára. Hozzátette, mindenképp megszavazza az egészségügyi miniszter javaslatcsomagját.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 16:12, péntek | Koronavírus

Koronavírus: pénteki adatok – Negatív rekord a fertőzöttek számában

POZSONY, december 3. – Szlovákiában csütörtökön a PCR-tesztek segítségével 15278 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 42403 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. December 02. 18:40, csütörtök | Koronavírus

Kötelező oltás: Németországban tilos az oltatlanoknak boltba vagy kocsmába menniük

Komoly szigorítások várnak azokra, akik Németországban oltatlanként élik mindennapjaikat. A nyugat-európai országban napirendre tűzték a kötelező oltás kérdését, várhatóan februárban érvénybe is léptetik.

2021. December 02. 14:23, csütörtök | Koronavírus

Koronavírus: csütörtöki adatok – több, mint száz halott

POZSONY, december 2. – Szlovákiában szerdán a PCR-tesztek segítségével 7853 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 22945 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.

2021. November 30. 11:54, kedd | Koronavírus

Koronavírus: keddi adatok – Sokkoló számok, rengeteg az új kórházban ápolt beteg

POZSONY, november 30. – Szlovákiában hétfőn a PCR-tesztek segítségével 7069 új fertőzöttet regisztráltak. Az elvégzett PCR-tesztek száma 22057 volt. Erről az Egészségügyi Információk Nemzeti Központja számolt be.