2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2022. Február 27. 22:01, vasárnap | Helyi
Forrás: Vöröskereszt, Somorja.sk

A Somorjai Vöröskereszt gyűjtést szervez az ukrajnai menekültek megsegítésére

A Somorjai Vöröskereszt gyűjtést szervez az ukrajnai menekültek megsegítésére

Az Ukrajnában zajló eseményekre tekintettel a Szlovák Vöröskereszt somorjai csapata kötelességének érzi, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik a háború elől kényszerülnek elhagyni otthonukat.

A szervezet tisztelettel megkéri a város és környéke lakóit, hogy lehetőségükhöz mérten próbáljanak meg segíteni a menekülteken - elsősorban pénzadományok, ruházat, élelmiszer, egészségügyi és higiéniai cikkek felajánlásával.

A pénzadományokat ezekre a helyekre küldhetik:
– a Szlovák Vöröskereszt a redcross.darujeme.sk portálra,
– a Szlovák Vöröskereszt az SK65 0200 0000 0000 0066 5555 (VS:2402) számlaszámra,
– vagy az Ukrán Vöröskeresztnek.

A Vöröskereszt helyi alapszervezetet várja azon 18 évesnél idősebb lakosok jelentkezését, akik szükség esetén önkéntes alapon néhány napra besegítenének az ukrajnai menekülteket ellátó központok mindennapi munkájába. További információkért keressék Fürdős József urat a 0904 427 646 telefonszámon.

A somorjai alapszervezet gyűjtést is szervez, amely során a következő cikkeket fogadja:

– pokrócok, takarók, párnák, hálózsákok – csak kimosott, tiszta állapotban, a párnák hibátlan huzatban,
– tartós élelmiszer – konzervek pástétomok, babatápok, gyümölcspüré, csomagolt alkoholmentes italok, tea; lehetőleg hosszú szavatossági idővel; romlékony élelmiszert, főzéshez való alapanyagot és friss gyümölcsöt nem vesznek át,
– egészségügyi cikkek, pl. autós elsősegély-doboz (lejárt is lehet), cukorbetegek ellátására szolgáló cikkek (inzulin, tesztszalagok, inzulinpumpa-tartozékok, AA, AAA és CR2032 típusú elemek), valamint sebfertőtlenítők, kötszerek és sebragasztok,
– tisztálkodási szerek és a személyes higiéniát szolgáló egyéb cikkek – pelenkák, nedves törlőkendők, szalvéta, WC-papír, szappan, tusfürdő és sampon, műanyag poharak - írja a somorja.sk cikke.

Az adományokat a Vöröskereszt helyi szervezete az Adóhivatalban (Gabona utca 123.) található irodájában fogadja minden kedden és csütörtökön 17.00-tól 20.00 óráig, 2022. március 1-étől. Amennyiben ez az időpont nem felel meg az adományozónak, az adományt minden nap 18.00 óráig az iroda ajtajában hagyhatja. A Vöröskereszt munkatársai minden nap elraktározzák az adományokat.

Forrás: Vöröskereszt, Somorja

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.