2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Július 05. 11:14, vasárnap | Sport
Forrás: Pravda.sk, sport.aktuality.sk

A Slovan szurkolótábora újfent maradandót alkotott

A Slovan szurkolótábora újfent maradandót alkotott

A Slovan stadionjába alig 2 300 néző látogatott ki a hétvégi Nagymihály elleni mérkőzésre, ami a stadion kapacitásának Alig több, mint 10%-a.

Viszont, aki kilátogatott, a meccsre és egy babszemnél nagyobb aggyal rendelkezik, az biztosan rossz szájízzel hagyta el a lelátót.

A meccs után a fiatalabb - náci karlendítés miatt elítélt - Kmotrík is megszólalt. Elondása szerint nagyon sok időt és energiát fektettek abba, hogy a nézők visszatérhessenek a stadionokba. A négy hónapos szünet után nagyobb érdeklődésre számított. A DAC-ot hozta fel példának, ahol dübörög a jegyek eladása.

Az a maroknyi szurkoló, aki azért kilátogatott a meccsre, maradandót alkotott. Kezdetben Igor Matovič miniszterelnököt szidalmazták a lehető legordenárébb módokon. Valószínűleg a járványhelyzet miatt elrendelt intézkedések miatt. Ehhez a Pravda szerint később csatlakozott a többi néző is és vidám együttértésben ”f@szozott” az egész stadion. Itt azért érdemes megjegyezni, hogy a Slovan szurkolói nagyban gyakorolhatták a “social distancingot”, mivel a 22 500 férőhelyes stadion lelátói ennyi nézővel üresnek hatnak. Ez a mennyiségű ember körülbelül a stadion egy szektorában elférne.

Az a kicsiny keménymag üzent a világnak is. Kifeszítettek ugyanis egy molinót, amin az állt, hogy “white lives matter”. Ez egy reakció a “black lives matter” mozgalomra, amely főleg a világ nyugati féltekéjén a feketék jogegyenlőségéért küzd. A Slovan szurkolóinak üzenete erősen rasszista. Hasonlóan rasszista megnyilvánulások miatt az EL csoportkörének 3 meccséből kettőt zárt kapuk előtt kellet lejátszania Slovannak.

A nemrég átadott új stadionban már olyan is megtörtént, hogy egy pályára befutó Slovan szurkoló fizikailag bántalmazta a Nagyszombat csapatának kapitányát.

Ez a csapat szeretne valamelyik szomszédos ország ligájában indulni, mivel túl jók a szlovák ligához. Elsősorban a szurkolóknak kellene felnőniük a feladathoz. Kezdetnek jó lenne, ha a focival és nem a politikával foglalkoznának.

Képek: pravda.sk, Novy cas

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 15. 09:08, hétfő | Sport

NBA: Véget ért az alapszakasz, mutatjuk a rájátszás párosításait

Az NBA történetében először fordult elő, hogy az utolsó játéknapon három azonos mérleggel rendelkező csapat küzdött meg az összesített első helyért a konferenciában.