2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2023. Március 20. 09:30, hétfő | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A Skoda 3000 munkahelyet szüntethet meg, ha bevezetik az Euro 7-es szabványt

A Skoda 3000 munkahelyet szüntethet meg, ha bevezetik az Euro 7-es szabványt

A javasolt Euro 7-es szabvány, amelyről az uniós országok és a jogalkotók idén kezdenek tárgyalni, szigorítani fogja a károsanyag-kibocsátási határértékeket.

Ha az Euro 7-es kibocsátási normát jelenlegi formájában vezetnék be, a cseh Škoda autógyártónak mintegy 3000 munkahelyet kellene megszüntetnie, és le kellene állítania egyes modellek gyártását - figyelmeztetett Martin Jahn, a Škoda igazgatótanácsának értékesítésért és marketingért felelős tagja egy vasárnap sugárzott televíziós vitában. A TASR a Reuters jelentése alapján számol be erről.

A javasolt Euro 7-es szabvány, amelyről az uniós országok és a törvényhozók idén kezdenek tárgyalni, a káros szennyezőanyagok kibocsátására vonatkozó határértékek szigorítását irányozza elő. Az autógyártók arra figyelmeztetnek, hogy az új szabvány megfizethetetlenül megnövelné a fejlesztési költségeket.

"Ha az Euro 7-et ebben a formában hagyják jóvá, a Škoda számára ez azt jelentené, hogy be kellene zárnunk egy gyárat, mert a kisebb modellek - Fabia, Scala, Kamiq - gyártását leállítanánk, ami legalább 3000 munkahelyet érintene" - mondta Jahn. A teljes csehországi ellátási láncban akár 10 000 ember is elveszítheti a munkáját.

A fent említett kisebb modellek a Skoda 2022-es vásárlói kiszállításainak közel egyharmadát tették ki.

forrás: teraz.sk

Címkék: Euro 7, Fabia, Skoda

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 10:14, csütörtök | Kzélet

Csütörtökön kissé romlik az időjárás, többnyire felhős lesz az ég

A hőmérséklet 22 és 27 Celsius-fok közé emelkedik majd.

2023. Május 31. 23:02, szerda | Kzélet

NAGY ELŐREJELZÉS: Milyen időjárásra számíthatunk júniusban?

Június elsején érkezik az idei nyár első napja Szlovákia területére. Az alábbi cikkünkben mutatjuk, mit is várhatunk az időjárástól az elkövetkező hónapban.

2023. Május 31. 22:07, szerda | Kzélet

SÓLYMOS: Összefogunk Dzurindával

Teljesen meg kell változtatnunk a politikai kultúrát. Nem jutunk messzire azzal, amit ez a politikai gárda hozott – mondta Sólymos László, a Híd 2023 elnöke a TASR-nek.

2023. Május 31. 07:59, szerda | Kzélet

Megfelelő figyelmet kell fordítani az uniós témákra

Az Európai Unió, az eurózóna és a Schengen tagjaként páratlan lehetőségeket kapunk Szlovákia gazdasági és szociális helyzetének javítására - jelentette ki Ódor Lajos miniszterelnök.