2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Július 28. 15:48, csütörtök | Magyarország
Forrás: HVG

A Shell bezárja néhány magyarországi benzinkútját

A Shell bezárja néhány magyarországi benzinkútját

A cég szerint történelmi magasságokba emelkedett a hazai kereslet, miközben a régiós üzemanyagpiacon számottevően kisebb az alapanyagkészlet, ami komoly kihívások elé állítja őket - írja a HVG.

„Optimalizáló intézkedéseket” vezet be, azaz augusztus 1-jétől ideiglenesen bezárja öt benzinkútját, kettőt pedig kizárólag vállalati ügyfelek kiszolgálására állít át a Shell Hungary Zrt. Elmondásuk szerint erre azért van szükség, hogy továbbra is biztosítani tudják az üzemanyag-ellátást.

Mint közleményükben írták, a lépéssel az üzemanyagpiacon régiós szinten is tapasztalható beszűkült alapanyag-ellátás, illetve a kiugróan magas hazai értékesítési mennyiségek okozta kihívásokra reagálnak. A cég célja optimalizálni a kereslet és a kínálat arányát.

Az alábbi Shell-kutak zárnak be:

1089 Budapest, Kálvária tér
1112 Budapest, Hetényi u. 3.
2370 Dabas, Pesti út (július 29-től ideiglenes üzemszünet)
8000 Székesfehérvár, Balatoni út
8500 Pápa, Celli utca 6.

A vásárlók a cég tájékoztatása szerint 5-10, Dabas esetén 30 kilométeren belül találnak másik Shell kutat. Az érintett kutak alkalmazottait más töltőállomásokra irányítják át.

Augusztus 3-tól a Mosonmagyaróvár, Gabonarakpart 6., valamint a Debrecen, Balmazújvárosi út 5. címen található töltőállomások teszt jelleggel csak a Shell-lel szerződött partneri vásárlók tankolhatnak. Ez azt jelenti, hogy csak olyanokat szolgálnak ki, akik rendelkeznek ún. euroShell kártyával.

Az ok az üzemanyagárstop lehet, hiszen a magyarok a környező országok autósaihoz képest rengeteget tankolnak, nem érzékelik ugyanis a piaci árak emelkedését.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.