2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Május 24. 13:25, hétfő | Kultúra
Forrás: Index / Port.hu / Nyitókép: SG.hu

A Shazam: Fury of the Gods című DC-s szuperhősfilm magyar operatőrrel büszkélkedhet

A Shazam: Fury of the Gods című DC-s szuperhősfilm magyar operatőrrel büszkélkedhet

A kritikusok és a nézők által is pozitívan fogadott Shazam! folytatásában komoly munkát vállal egy magyar operatőr, Pados Gyula.

Újabb magyar mozis szakember ért el elég komoly sikert Hollywoodban, ugyanis Pados Gyula fogja fényképezni a Shazam! című DC-s képregény-adaptáció második epizódját, a Fury of The Godsot, melyet a fenti csapó alapján most kezdhetnek el forgatni. A filmet David F. Sandberg rendezi.

Pados első nagy sikerét a Kontroll révén érte el, és innentől egy ideig a legmenőbb magyar filmeken dolgozott (Állítsátok meg Terézanyut!, Sorstalanság), majd pedig elkezdte építeni hollywoodi karrierjét. Ami természetesen olyan filmmel indult, mint az Elemi ösztön 2, de ezt követően A hercegnő már elismertebb munkának számított. Miután két újabb Antal Nimród filmet (Ragadozók és Metallica: Through the Never) fényképezett, a blocbusterök operatőrjei között merült fel egyre többször a neve, többek között Az Útvesztő - Tűzpróba és Az útvesztő: Halálkúra, valamint a Jumanji: Vár a dzsungel és a Jumanji: A következő szint került a filmográfiájába, miközben még egy tévés pilotot, a Scorpionét is fényképezte.

SG.hu / infocsallóköz.sk

Címkék: film, kultúra, mozi, Pados Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.