2021. október 17, vasárnap - Hedvig

Hírek

2021. Szeptember 02. 16:29, csütörtök | Magyarország
Forrás: HVG

A Semmelweis a világ 300 legjobb egyeteme között

A Semmelweis a világ 300 legjobb egyeteme között

A tanintézmény sok helyet ugrott előre a nemzetközi ranglistán, sőt sikerült minden mutatójában javulást elérnie. Hatalmas siker ez a Budapesti Semmelweis Egyetem számára.

„Minden mutatójában javított a Semmelweis Egyetem a Times Higher Education (THE) legfrissebb rangsorában, így 149 helyet előrelépve bekerült a világ 300 legjobb felsőoktatási intézménye közé,” közölték az intézmény oldalán. A Semmelweis ezzel a második legtöbbet előrelépő európai felsőoktatási intézmény a TOP 500-ban szereplők között. „Ez megerősíti, hogy a megfogalmazott ambiciózus célok mentén jó irányban halad az intézmény fejlődése, köszönhetően az egyetemi polgárok kiemelkedő teljesítményének,” mondta Merkely Béla, az iskola rektora.

A magyarországi egyetemek közül 11 intézmény jutott be a világ legjobbjai közé. Az ezer iskolát felvonultató listán szerepel még az Eötvös Lóránd tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem. A világ legjobb felsőoktatási tanintézménye idén az Oxford lett, azt követi sorban a California Institute of Technology, a Harvard és a Stanford.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 14. 01:32, csütörtök | Magyarország

Kuruc.info, Egészséges Fejbőr és a Nyilaskeresztes Párt – íme a facebook feketelistája

Kiszivárgott a facebook „feketelistája”, amely azokat a személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiket a facebook algoritmusa tiltólistára helyezett.

2021. Október 13. 16:09, szerda | Magyarország

Orbán, mint köztársasági elnök?

Már a legutóbbi parlamenti választások előtt is téma volt a kibővített hatáskörű államfői poszt, mint Orbán Viktor következő állomása. A kormányfő most is mérlegel.

2021. Október 10. 23:33, vasárnap | Magyarország

Magyarország: Lemondott a Momentum elnöke

A párt megvonta a támogatást Fekete-Győr Andrástól. A döntésről egy ma kiadott hivatalos közlemény adott tájékoztatást.

2021. Október 10. 18:49, vasárnap | Magyarország

Előválasztás: Egyelőre nem sietnek az MSZP-sek beállni Márki-Zay mögé

Egyre több MSZP-s politikus áll ki Dobrev Klára mellett az Ellenzéki Előválasztás második fordulója előtt. Mindezt annak ellenére, hogy Karácsony Gergely Márki-Zay javára lépett vissza.