2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 27. 13:52, hétfő | Tech
Forrás: PJWOW / Sammobile

A Samsung lehet az első, aki leváltja az Android operációs rendszert

A Samsung lehet az első, aki leváltja az Android operációs rendszert

A Google már évek óta dolgozik Fuchsia nevű saját op-rendszerén és úgy tűnik, a Samsung lehet az első partner, aki lecseréli az Androidot.

Nagyon úgy néz ki, hogy a következő években az Android operációs rendszer karrierjének alkonya következik, hiszen a Samsung minden jel szerint leváltja az évek óta használt op-rendszert. A dél-koreai cég a Sammobile beszámolója szerint már eldöntötte, hogy a Google Fuchsia nevű szoftvere mellett teszi le voksát. Ez logikus is lenne, hiszen maga a Samsung is kivette a részét a rendszer fejlesztéséből, bár a tech-körökben ismert szivárogtató, Dohyun Kim szerint az átállás nem egyik napról a másikra fog megtörténni.

A Google új mobilos operációs rendszeréről az elmúlt években már sokat hallhattunk. Bár konkrétum ezidáig egyszer sem szivárgott ki róla, márciusban már azt pletykálták, hogy hamarosan szélesebb körben is elkezdheti majd tesztelni a vállalat. Ami biztos: az újdonság már nem Linux-alapokra épül majd, hanem egy új keretrendszerre, a Zirconra. A Sammobile cikke hozzáteszi: szinte biztos, hogy a váltás gondolata nem egyedül a Samsung fejéből pattant ki, sokéves tervezés és a Google hosszútávú stratégiája játszhatott közre a döntésben. Azt még nem tudni, hogy a Fuchsia OS érkezésével a Samsung saját androidos felülete, a One UI is búcsúzik-e vagy hozzáigazítják azt az új operációs rendszerhez.

A fent leírtakat támasztja alá az a hír is, miszerint a Google új operációs rendszerét úgy tervezik piacra dobni, hogy az minden egyes IoT-eszközön, mobilon és táblagépen is fusson. Ez pedig arra enged következtetni, hogy nem a Samsung lesz az egyetlen cég, amely megválik az egy évtizede használt rendszerétől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.