2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Augusztus 16. 17:41, szerda | Rendőrségi
Forrás: teraz.sk

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A rendőrség vádat emelt két férfi ellen, mert rendőrgyilkosságra készültek

A vádlottak a nagyszombati motoros katasztrófavédelmi egység egyik rendőrtisztjét vették célba.

A rendőrség vádat emelt két férfi, Petr B. és Roman Č. ellen, akik egy rendőr meggyilkolásának előkészítésével vádolták meg a munkájával összefüggésben. 25 év börtönbüntetésre vagy életfogytiglani szabadságvesztésre számíthatnak. Ezt Štefan Hamran rendőrkapitány jelentette be szerdán sajtótájékoztatón.

A Hlohovec és Leopoldov közötti füves területen kedden (augusztus 15.) tartott helyszíni kutatás során a rendőrség bizonyítékokat foglalt le, amelyeket szakértői vizsgálatra küldtek.

Peter B.-t a keddi Ráchel-akció során tartóztatták le. A rendőrség négy házkutatást és két kutatást is tartott más helyiségekben. Roman Č. jelenleg előzetes letartóztatásban van. Korábban már jogerősen elítélték különböző kábítószer- és erőszakos bűncselekmények miatt. Mindkettőjüket különösen súlyos bűncselekmény, a védett személy - köztisztviselő - ellen előkészületben elkövetett előre kitervelt emberölés előkészületének szakaszában és különös indítékkal - bosszú - elkövetett emberölés - miatt vádolják.

A vádlottak célpontja a nagyszombati sürgősségi motorizált egység (PMJ) egyik rendőrtisztje volt. Az indíték a PMJ nagyszombati tagjai által a Roman Č. vádlott ellen elkövetett ismételt hivatalos beavatkozások voltak. "Az indíték számomra meghökkentő, a rendőr hivatali feladatainak szabályos ellátása" - nyilatkozta Hamran.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.

2024. Április 22. 09:01, hétfő | Sport

F1: Verstappen nyerte a Kínai Nagydíjat

Lewis Hamilton, aki nem szerepelt jól az időmérőn, és csak a tizennyolcadik helyről indult, végül a kilencedik helyen végzett a Mercedes-szel.