2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. Augusztus 11. 13:48, péntek | Kzélet
Forrás: teraz.sk

A rendőrség korrupció gyanújával őrizetbe vette Tibor Gašpart

A rendőrség korrupció gyanújával őrizetbe vette Tibor Gašpart

A volt rendőrparancsnokot korrupciós bűncselekmények gyanújával vették őrizetbe.

"A kora reggeli órákban a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség Nyitra térségében avatkozott be. Az Ezékiel 7 kódnevű akció során két vádlottat, R. S.-t és T. G.-t vettek őrizetbe korrupciós bűncselekmények gyanújával" - közölte a rendőrség elnöksége.

A folyamatban lévő előzetes nyomozási műveletek miatt, beleértve az előzetes döntéshozó által kiadott házkutatási parancs végrehajtását is, a rendőrség szerint jelenleg nem lehet további információkkal szolgálni.

"Abban az ügyben, amelyet a Speciális Ügyészség ügyésze felügyel, a rendőrség jelenleg is akciókat hajt végre, ezért nem kommentáljuk" - mondta a TASR-nek Jana Tökölyová, a Szlovák Főügyészség szóvivője.

Gašpar mellett B. Norbert üzletembert is fel kellett volna jelenteni. Mint ügyvédjük, Marek Para a médiának elmondta, az üzletembert nem tartóztatták le, mivel jelenleg szabadságon van. A jövő hét elején tehet vallomást, az időpontról még tárgyalnak. Gašpar várhatóan pénteken tesz vallomást.

Para célzatos őrizetbe vételről és vádaskodásról, "bosszúállásról" beszél. Új tényeket nem lát az ügyben. Szerinte a rendőrség csak egy együttműködő vádlott vallomására támaszkodik.

Fico a NAKA és a Speciális Ügyészség (ÚŠP) kétségbeeséseként jellemezte Gašpar őrizetbe vételét. "Nincs más oka egy ilyen támadásnak a legerősebb ellenzéki politikai párt ellen hat héttel a választások előtt, mint a Smer-SD-nek ártani és bosszút állni Tibor Gašparon azért, mert szorgalmasan leleplezte a NAKA és az ÚŠP piszkos ügyeit" - írta Fico a közösségi oldalon. Szerinte ez "durván antidemokratikus beavatkozás" a választások menetébe. Tibor Gašpar a Smer-SD jelöltlistáján a kilencedik helyen áll a parlamenti választásokon.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 09. 17:35, kedd | Kzélet

A 2023/2024-es tél volt a legmelegebb 1931 óta

A meteorológusok az átlagosnál kivételesen melegebbnek minősítik az elmúlt telet.

2024. Április 04. 09:06, csütörtök | Kzélet

Véget ért a második forduló előtti kampány

Szerda (április 3.) éjfélkor véget ért a szlovákiai elnökválasztás második fordulójának választási kampánya, és moratórium lépett érvénybe. Ebben az időszakban az elnökjelöltek nem kampányolhatnak.

2024. Április 03. 09:01, szerda | Kzélet

Korčok és Pellegrini támogatják, hogy Szlovákia EU- és NATO-tag maradjon

Peter Pellegrini és Ivan Korčok elnökjelöltek amellett voksoltak, hogy Szlovákia továbbra is tag maradjon az Európai Unióban és a NATO-ban.

2024. Március 22. 09:56, péntek | Kzélet

Péntekig kérvényezhető a szavazói igazolvány

Meghatalmazott személy is átveheti az igazolványt.