2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Január 02. 14:21, szombat | Koronavírus
Forrás: TASR

A nyitrai kórház mellett már ott parkol egy hűtőkocsi a halottak számára

A nyitrai kórház mellett már ott parkol egy hűtőkocsi a halottak számára

Az orvosok és az egészségügyi dolgozók az utolsó figyelmeztetésekkel fordulnak felénk.

A kórházak teljes összeomlásáig állítólag már csak pár nap van hátra. A helyzet súlyos, a szakértők pedig mezei, ideiglenes kórházak építését fontolgatják. Nyitrán sem jobb a helyzet. „Az egyetemi kórház súlyos hiányokkal küzd a dolgozók száma terén, fennáll a veszélye a felesleges halálesetek drasztikus növekedésének is. A város kénytelen volt egy, a holttestek tárolására alkalmas hűtőkocsi beszerzésére is. A temetők beteltek,” nyilatkozta Marek Hattas polgármester.

A szóban forgó plató már december 3-tól a Cabaji-úton található temető mellett parkolt, nagyjából negyven holttest tárolására alkalmas. Amennyiben ez sem volna elég, a város gondolkodik a téli stadion igénybevételén. A temetéseket már most két héttel eltolták. A Zobor tövében fekvő városban jövő hétvégén teljes lakossági tesztelést végeznek.

„Az állam 50,000 antigéntesztet ígért,” mondta Hattas, aki már jövő héten tesztelne. A városvezető felelősségteljességre inti a lakosságot: „A mi kezünkben van a saját és szeretteink élete. Kérek mindenkit, izoláljuk magunkat, védjük magunk és mások egészségét is. Védjük az életet, hiszen ez a legértékesebb tulajdonunk.” A város emellett számít a lakosság segítségére is a teszteléskor.

Címkék: koronavírus, nyitra

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.