2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2023. Február 12. 15:11, vasárnap | Tech
Forrás: fontech.startitup.sk

A Netflix megkezdte a fiókmegosztás korlátozását Európában

A Netflix megkezdte a fiókmegosztás korlátozását Európában

Európába is megérkezett a Netflix bejelentett lépése a szolgáltatás felhasználói közötti fiókmegosztás korlátozására.

A streaming óriáscég megerősítette, hogy további országokban is bevezeti az új intázkedést – tájékoztat honlapján a szolgáltatás.

A Netflix bejelentette, hogy négy új piacon kezdi korlátozni a fiókmegosztást. Ezek Kanada, Új-Zéland, Spanyolország és Portugália. A szolgáltatás eddig kizárólag Dél-Amerika egyes országaiban tiltotta le a tartalom egyetlen háztartáson kívüli megtekintését, ami a streaming szolgáltatás előzetes tesztfázisaként szolgált.

„Az elmúlt évben különféle megközelítéseket vizsgáltunk a probléma megoldására Latin-Amerikában, és készen állunk arra, hogy az elkövetkező hónapokban globálisan is bevezessük az intézkedéseket, mától kezdve Kanadában, Új-Zélandon, Portugáliában és Spanyolországban.” – mondta a Netflix.

Egyelőre nem tudni, hogy más országokban milyen gyorsan vezetik be a fiókmegosztás elleni intézkedéseket, de a Netflix úgy számol, hogy legkésőbb március végéig széles körben szeretné bevezetni a korlátozásokat.
Állítása szerint több mint 100 millió felhasználó osztja meg illegálisan szolgáltatását, amit most meg akar akadályozni. A streamingcég elmagyarázta, hogy a korlátozás után egy fiókot kizárólag az azonos háztartásban élő tagok tudják majd megosztani egymás között. A Netflix ugyanakkor lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kedvezményes áron további profilt adjanak hozzá, amivel az adott címen kívül is élvezhető lesz a streaming szolgáltatás.

forrás: fontech.startitup.sk

Címkék: európa, Netflix, streaming

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 13. 15:17, szerda | Tech

A Netflix után az HBO Max is letiltja a fiókmegosztást

A streaming platform ezt "jelentős lehetőségnek" tekinti a profit növelésére.

2024. Április 18. 10:14, csütörtök | Sport

A Real büntetőkkel nyert a City ellen, a Bayern lesz az ellenfele az elődöntőben

A Real a 12. percben szerzett vezetést az Etihad Stadium-ban. Vinicius Junior futott el a szélen, és a tizenhatosban érkező Rodrygót találta meg keresztlabdájával.

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 17. 10:12, szerda | Életmód

A fogorvosok nem értenek egyet a fogászati segély eltörlésével

A kamara arra is rámutatott, hogy senki sem kommunikált velük az ellátások bevezetéséről vagy visszavonásáról.