2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Augusztus 25. 08:38, péntek | Kultúra
Forrás: fontech.startitup.sk

A Netflix brutális évzárást tervez

A Netflix brutális évzárást tervez

5 új sorozat érkezik a streaming szolgáltatóra, melyek vélhetően egytől egyig komoly nézettséget hoznak majd.

A Netflix nagyszerű első félévet tudhat maga mögött, néhány nagy sikerrel. A kellemes meglepetések közé tartozott Az éjszakai ügynök vagy A diplomata, míg a The Witcher a nézettséget tekintve elmaradt a várakozásoktól, ráadásul a harmadik széria egyben Henry Cavill búcsúját is jelentette a sorozattól.

A streaming óriás számos nagy premiert tartogat a következő hónapokra, és idén több díjnyertes és kevésbé ismert sorozat is eljut az előfizetőkhöz. Kiválasztottuk a 5 legjobbat, amiről nem érdemes lemaradnod.

Top Boy (3. évad)
Mikor: szeptember 7.

A Netflix elfeledett gyöngyszeme, amelyet mindenekelőtt a hitelesség és a londoni drogvilágba való kompromisszummentes betekintés jellemez, a harmadik és egyben utolsó szériával folytatódik. A brit krimisorozatot joggal hasonlítják a műfaj legendáihoz - A drót vagy a Gomorra -, mégsem talált elég nézőt a 2. széria után, és az eredeti 14-es csatornán megszüntették.

A Netflix általi megújítást az alkotók elsősorban a kanadai rapper Drake-nek köszönhetik, aki nagy rajongóként úgy döntött, hogy feléleszti a sorozatot, és producerként részt vesz a következő szériában. Így az elmúlt években még két sorozat került fel a Netflixre, amelyek még magasabbra tették a minőségi mércét.

Kár érte, hiszen a sorozat komor betekintést nyújt a londoni drogos alvilág világába, nem fél sokkolni a kulcsszereplők eltávolításával, és gyakran hagyja tátott szájjal a nézőt. Az utolsó széria valószínűleg ugyanerre a receptre épül majd, az előző részek összes fontos (és túlélő) szereplője visszatér.

A londoni drogbiznisz saját ellenőrzésük alá vonása során a korábbi szövetségesekből ellenségek lesznek, és a központi szereplők ismét számos nehéz pillanattal néznek majd szembe, amelyekben választaniuk kell a barátság, a hűség és a pénz között.

Sex Education (4. évad)
Mikor: szeptember 21.

A népszerű és nem kevésbé provokatív sorozat, a Sex Education a rajongók nagy csalódására a fináléja felé tart, és a közelgő 4. széria lesz az utolsó. Az előző szériákhoz hasonlóan ez is nyolc epizódból fog állni, és hagyományosan mindegyik a premier napján lesz elérhető.

A harmadik évad párkapcsolati dinamikája teljes erővel folytatódik - Otis még mindig Maeve-re hajt, Jean gyereket szült, akinek az apjáról még mindig csak találgatások vannak, Eric és Adam párkapcsolati válságon mennek keresztül, Aimee feminista lett. A népszerű hősökre nagy változások várnak a friss részekben, hiszen a Moordale bezárása után egy új középiskola kihívásaihoz kell alkalmazkodniuk.

Az új helyszínnel számos eddig nem látott karakter is bekerül a sorozatba, de a legnagyobb figyelemfelkeltő a harmadik széria új arca, Jemima Kirke (Girls) színésznő, aki az iskola igazgatónőjének helyét veszi át. A veterán színész Jason Isaacs, aki leginkább a Harry Potter-filmekből ismert, szintén csatlakozik a stábhoz.

Az új sorozat legnagyobb kérdése persze továbbra is az, hogy Otis végre összejön-e Maeve-vel. A páros már többször is közel állt ehhez, de Maeve az utolsó pillanatban meggondolta magát, így Otis kétségek között maradt. A választ hamarosan megtudjuk, a Sex Education rajongóinak pedig nem kell teljesen kétségbeesniük. A sorozat ugyan véget ér, de az alkotó Laurie Nunn utalt rá, hogy szeretne visszatérni Moordale világába az új diákokat bemutató történetekben.

Squid Game: The Challenge
Mikor: 2023 november

A Netflix történetének legnézettebb tévésorozata két évvel a premierje után folytatást kap. Nem egy második évad formájában, amely még mindig nincs a láthatáron, hanem egy versenyzős valóságshow rendhagyó formátumában, amely a sorozat ikonikus diszciplínáit viszi át a való világba, és hozzáad néhány sajátot.

A Netflix izgalmas és kiszámíthatatlan utazást ígér a 10 epizódos újdonságsorozatban, amelyben a résztvevők minden idők legnagyobb pénzdíjáért versenyeznek majd. A koncepció hű marad a sorozathoz, tehát egy ismerős gyerekjátékról lesz szó, ahol a versenyzőknek az erőt, az eszüket kell használniuk és erős csapatokat kell alkotniuk.

A 456 versenyzővel a Netflix úgy pozicionálja az újdonságot, mint minden idők legnagyobb versenyzős valóságshow-ját, a versenyzők között híres sportolók, influencerek és médiaszemélyiségek is lesznek. Ráadásul a verseny koncepcióját úgy építik fel, hogy a versenyzők valódi arcát is felfedje, amiről végül az eredeti Squid Game sorozat is híres lett.

És hogy mikor érkezik az eredeti sorozat teljes értékű folytatása? Valószínűleg nem olyan hamar. A Netflix idén júniusban megerősítette az új szereplőgárdát, a forgatás pedig a hírek szerint idén nyáron kezdődik. Nem tudni, hogy a Squid Game 2-t mennyire árnyékolják be a Hollywoodban zajló sztrájkok, de mivel dél-koreai sorozatról van szó, jó eséllyel a tervek szerint haladnak a munkálatok.

Mégis, a Squid Game folytatása nem jön egyhamar. Az első sorozat elkészülte még COVID-19 közreműködésével is körülbelül 10 hónapig tartott, de az alkotó szerint az új részek nagyobbak és ambiciózusabbak, így a munka valószínűleg tovább fog tartani. Így még optimista számítások mellett is legkorábban 2024 második felében számíthatunk premierre.

Lupin (3. évad)
Mikor: október 5.

Assane Diop tolvaj-gentleman hamarosan visszatér a Netflix eddigi legsikeresebb francia sorozatában. A Lupin már a 2021 januári premierje után komoly nézettséget tudhatott magáénak, nem kis részben a mindig mosolygós színész, Omar Sy karizmájának köszönhetően.

A Lupin harmadik részét tavaly erősítették meg, és a nézők egy teljesen új kalandnak nézhetnek elébe. Assannak ugyanis sikerült tisztára mosnia apja nevét, aki drága gyémántokat lopott, de ezért a saját szabadságával fizetett, és a rendőrség egész Franciaországban üldözi.

Az alkotók ígérete szerint a Lupin harmadik évadja az előző részekre épít, ugyanakkor új kezdetet játszik a népszerű tolvaj életében, és egy teljesen új kalandot vezet be. A trailer szerint elsősorban Lupin családja kerül majd a középpontba, amely a hivatása miatt szenved, a főszereplő elhatározza, hogy rendbe hozza, de ismét a saját stílusában.

Berlin
Mikor: 2023 december

A december elég erős lesz a Netflixen. Amellett, hogy bejelentették a várva várt Rebel Moon című sci-fi elindítását, a szolgáltatás egyik legsikeresebb sorozatának, a Money Heistnek a spin-offja is bemutatkozik. Ennek középpontjában nem más áll majd, mint a közönségkedvenc Berlin, aki bár az első évad végén meghalt, flashbackeken keresztül jelenlétével emelte a későbbi folytatások színvonalát.

A Netflix szerint még mindig sok mindent nem tudnak a rajongók Berlin életéről, amit a készülő sorozat orvosolni fog. Alex Pina alkotó szerint, aki a Money Heist című sikersorozatot is irányította, az új sorozat a népszerű karakter fénykorára fog koncentrálni, amely alatt a szerelmes Berlin ámokfutásba kezdett Európa-szerte.

Az alkotó szerint a szerelem és a rablások lesznek a központi témái az új filmnek, amelyben számos új arcot láthat majd a közönség. Az alapsorozat kedvenceinek visszatérésére korlátozottak a lehetőségek, de legalább részben láthatjuk Palermo karakterét, Berlin szerelmét, Tatianát, és persze a főszereplő bátyját a Professzor személyében.

Címkék: ősz, Netflix, sorozatok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.

2024. Április 20. 18:36, szombat | Kultúra

Újabb fellépőkkel bővült Gombaszög zenei kínálata

Már csak néhány napig tart a kedvezményes tavaszi jegyvásár, így készítettünk egy kis kedvcsinálót azoknak, akik még nem váltottak bérletet Gombaszögre, a nyár legnagyobb bulijára.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 22. 09:32, hétfő | Bulvár

81 éves korában elhunyt Dušan Grúň

A legsikeresebb időszak számára az 1968 utáni volt, amikor a legtöbb slágerét rögzítette, mint például a Butterfly, a Plavovláska, a Kde si bola, keď tu hrmelo, a Malvína, illetve a Synček neplač.