2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Január 17. 17:41, vasárnap | Világ
Forrás: HVG

A német külügyminiszter hagyná szórakozni a beoltottakat

A német külügyminiszter hagyná szórakozni a beoltottakat

Heiko Maas külügyminiszter szerint nem szabadna korlátozni azokat, akik már abszolválták az oltást. A tárcavezető megnyitná az éttermeket és a mozikat azok számára, akik már megkapták a vakcinát, írja a Bild.

Elmondása szerint szó sincs kivételezésről, de a logika úgy diktálja, hogy nem szabad korlátozni azok jogait, akikre már nincs veszéllyel a vírus. Igaz, az még nem világos, hogy a beoltottak nem fertőzhetnek-e, de legalább senki elől nem happolják el a lélegeztetőgépeket, érvelt Maas.

Horst Seehofer belügyminiszter nem ért egyet kollégájával. Szerinte veszélyes és kontraproduktív, ha a beoltottak már most különleges jogot kapnak, ugyanis ez könnyen megoszthatja a társadalmat. Válaszul erre Maas beismerte, hogy ez egyenlőtlenségekhez vezetne, de „mindaddig, amíg ennek objektív oka van, ez alkotmányosan igazolható.”

Eközben a magyar kormány is közzétette a közösségi oldalán, hogy az uniós kormányfők csütörtökön tárgyalnak arról, hogy azok, akik már beolttatták magukat, utazhatnak-e, és ha igen, hogyan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 10:49, szerda | Világ

Ezen a napon: Április 17.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.

2024. Április 03. 09:26, szerda | Világ

114 éves korában elhunyt a világ legidősebb férfija

A Guinness Rekordok Könyvébe 2022 májusában került be.

2024. Március 13. 15:47, szerda | Világ

Meghalt a férfi, akit több mint 70 évig vastüdő tartott életben

Még életében elvégezte a jogi egyetemet.

2024. Február 28. 15:15, szerda | Világ

Ezen a napon: Február 28.

Ezen a napon rovatunk mai epizódjában ismét bemutatunk néhány jeles eseményt, amelyek a mai napon történtek a történelemben.