2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Március 30. 08:49, csütörtök | Helyi
Forrás: teraz.sk

A Nagyszombati kerület útkarbantartója 382 hidat kezel, több leromlott állapotban van

A Nagyszombati kerület útkarbantartója 382 hidat kezel, több leromlott állapotban van

A Nagyszombati Kerületi Önkormányzat (TTSK) útkarbantartói hivatala 382 hidat kezel. Az elmúlt években többük szerkezeti és műszaki állapotának romlását észlelte.

Ezt Dalibor Trebichalský, az útkarbantartói hivatal igazgatója nyilatkozta a TASR-nek.

"Minden évben nagyobb ellenőrzéseket végzünk, és a tendencia nem pozitív. Ez annak ellenére van így, hogy az elmúlt években 30 hidat sikerült megjavítanunk. Jelenleg tíz híd tervezése van folyamatban, és ha a költségvetést megnöveljük, akkor kiírhatjuk a pályázatot" - mondta Trebichalský.

Mint hozzátette, a hidak rekonstrukciójának előkészítése, valamint a projektdokumentáció kidolgozása sok időt vesz igénybe. "Elsősorban a kerülőutak vagy a késések miatt, amelyek a rekonstrukció részét képezik. Nem mindig lehetséges teljes méretű ideiglenes hidat építeni vagy a kerülőutakat lerövidíteni" - tájékoztatott a vállalat igazgatója.

Az elmúlt hónapokban különösen a galóci híd (Hlohovec) javítása keltett nagy visszhangot. "A jelenlegi ütemterv szerint augusztusig tart a felújítása. Jelenleg a híd korai használatban van, a járdák és a világítás elkészül, végül pedig a híd teljesen újprofilt kap" - mondta Trebichalský.

A Galántai járásban található Királyrév (Kráľov Brod) községben a Fekete-víz folyó felett átívelő hidat szintén rekonstrukcióra készítik elő. "A híd 1963-ban épült, hossza 48 méter. A tavaly év végi főellenőrzés során korróziót és a legszélső pillérek feszítőbetonozásának repedését találtuk. A hídon bizonyos intézkedésekre lesz szükség, amelyek a jelenleg is zajló rendkívüli ellenőrzés és diagnosztika eredménye lesz. A diagnosztika segít majd a tervezőnek meghatározni a felújítási munkálatok terjedelmét is" - mondta a TASR-nek Trebichalský.

forrás: teraz.sk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 10:38, péntek | Helyi

Somorja: Májustól már online is meg lehet vásárolni a parkolókártyákat

Májustól Somorja városa is csatlakozott a ParkDots.com parkolási alkalmazáshoz, amely többek között Pozsony, Kassa, Érsekújvár és Dunaszerdahely lakosai számára is elérhetővé teszi az online parkolási rendszert.

2024. Április 21. 11:28, vasárnap | Helyi

Állásbörzét szerveznek Dunaszerdahelyen

A dunaszerdahelyi Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal 2024. április 25-én, 9-től 13 óráig állásbörzét szervez a MOL arénában (Sport utca 4745/16a, Dunaszerdahely) - tájékoztatott a hivatal.

2024. Április 24. 16:54, szerda | Sport

Nadal csak akkor lép pályára a Roland Garros-on, ha versenyképes lesz

A Madrid Openen, egy sajtótájékoztatón elmondta az újságíróknak, hogy ha aznap kellene Párizsba mennie, akkor nem lépne pályára.

2024. Április 24. 16:24, szerda | Kultúra

A kormány elfogadta az RTVS-t megszüntető törvényt. Helyébe a Szlovák Televízió és Rádió - STVR lép

A törvény értelmében az STVR köteles lesz 23.30-tól 00.30-ig a televíziós és rádiós adásokban a Szlovák Köztársaság himnuszát játszani.